Catalunya

La pedra fa malbé la collita de poma a l'Urgell i al Pla d'Urgell

La pedregada que ha caigut aquest dimecres a la tarda a les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell ha fet malbé bona part de la collita de la poma, que ara es començava a recol·lectar. Castellnou de Seana, Bellpuig o Ivars d'Urgell són alguns dels municipis on han vist caure pedra, en alguns casos de la mida d'un cigró. Pel que fa les precipitacions, destaquen els 27 litres per metre quadrat que han caigut a Tàrrega i els 23 de Sant Martí de Riucorb. Els ruixats i tempestes localment forts també han arribat a punts del Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. A Berga s'han recollit 33 litres per metre quadrat.

Actualitzat
La pedregada a l'Urgell i el Pla d'Urgell, que ha viatjat del sud cap al nord i ha caigut entre les tres i les quatre de la tarda, ha danyat els camps de pomeres. Segons el sindicat JARC, en moltes finques s'ha malmès tota la collita per l'impacte de les pedres, de la mida d'un cigró.

A banda de la poma golden, que ara es començava a collir, ha causat danys en alguna varietat tardana de pera. A Tàrrega, els 23 litres caiguts en una hora han obligat els bombers a fer sortides per retirar aigua de baixos i cases.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís pel risc que de tempestes fortes al Berguedà i, encara que amb menys probabilitat, també a Osona i el Ripollès. L'avís ja ha quedat desactivat.

Aquest dijous, les tempestes quedaran restringides a la tarda i al Pirineu i el Prepirineu. A més, difícilment passaran de moderades.

De cara també a divendres, el més destacat serà l'augment de la temperatura i la xafogor. Podríem acabar la setmana amb un augment dels ruixats i les tempestes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut