Imatge d'arxiu de bombetes de llum.
Solucionada l'avaria que ha deixat fins a 2.200 clients sense llum a Gràcia i l'Eixample.
Madrid

La patronal del sector elèctric, UNESA, recorre davant el Tribunal Suprem contra el sistema tarifari vigent

L'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (UNESA) ha recorregut davant el Tribunal Suprem contra el sistema tarifari vigent. No estan d'acord amb la decisió del govern espanyol d'apujar la llum un 2,3% de mitjana el mes de gener.

RedaccióActualitzat

L'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (UNESA) ha recorregut davant el Tribunal Suprem contra el sistema tarifari vigent. No estan d'acord amb la decisió del govern espanyol de revisar els peatges elèctrics, cosa que ha fet que la factura de la llum del mes de gener s'incrementi un 2,3%.

Aquesta revisió consistia en un augment del 0,9% en els peatges que sufraguen els costos regulats pel sistema elèctric. A aquest augment s'hi ha de sumar també l'increment de l'1,4% en l'altra part del rebut, la del cost de l'energia. Dels dos conceptes s'obté l'increment final del 2,3% al gener.

Els peatges van augmentar per integrar en els costos elèctrics les anualitats corresponents als 3.600 milions d'euros de dèficit de tarifa del 2013. Aquest desajust es va produir per la suspensió de les partides de diners públics que d'entrada estaven compromeses amb el sistema elèctric.

L'executiu del PP va decidir aquest increment després que la Comissió de la Competència va anul·lar la subhasta del desembre, cosa que hauria comportat una pujada de l'11% al rebut de la llum. La investigació es va tancar per falta de proves. Les tarifes les va marcar llavors el govern espanyol i va fixar un increment del 2,3% fins a final d'aquest mes. A partir de l'abril, però, entrarà en vigor un nou sistema tarifari en què els preus de l'electricitat variaran durant les 24 hores del dia.

Anar al contingut