Bellvís

La patronal Asofruit tem que hi hagi una saturació de peres i pomes a les cambres frigorífiques

La patronal Asofruit tem que les cambres frigorífiques de les comarques de Lleida no tinguin prou espai per emmagatzemar la producció de pera i poma d'aquest estiu. Segons Asofruit, això podria provocar una davallada dels preus i l'enviament de partides de fruita cap a la indústria transformadora. Contràriament, l'organització de productors Catalònia Qualitat creu que el nivell màxim d'ocupació de les cambres se situarà en les 500.000 tones, quan la capacitat total és de 600.000.

Actualitzat
Als magatzems de Fruicsa/Frubelsa, a Bellvís, es treballa a un ritme frenètic per envasar la pera "williams" que s'ha d'exportar a Alemanya. Per això, les cadenes de manipulació funcionen al 100%. Ara que ha començat la collita de la poma, s'intenta accelerar el buidatge de les cambres frigorífiques per tenir més capacitat d'emmagatzematge. I és que la patronal del comerç de la fruita a Lleida, Asofruit, ja ha alertat que la xarxa actual de fred pot ser insuficient per guardar tota la producció fruitera de la demarcació. D'altra banda, Catalònia Qualitat qualifica d'òptima l'ocupació de les cambres i apunta que la producció de fruita de llavor se situarà al voltant de les 650.000 tones. Ara s'estan emmagatzemant partides de pera i de poma del grup de la gala. Segons Asofruit, el volum d'estocs actual es deu a l'alentiment de les vendes de les últimes setmanes i a la poca qualitat d'aquest tipus de poma.
Anar al contingut