ANÀLISI

La passió blaugrana es desferma a 12.000 km de Roma

No hi ha cap mena de dubte que la millor manera de viure una final de Champions és on es juga el partit. Igualar l'emoció i la intensitat de sentiments era quasi impossible a 12.000 km de distància de Roma, a Buenos Aires, a l'Argentina. Però sincerament, la terra de Messi i la passió dels membres del Casal de Catalunya de la capital argentina i de la Penya Barcelonista Nicolau Casaus han aconseguit fer vibrar 500 barcelonistes catalanoargentins com si fossin a la capital italiana.

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Biosca

Joan Biosca

Corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Amèrica Llatina

@joanbiosca
Actualitzat
L'històric Teatre Margarida Xirgu del Casal de Catalunya de Buenos Aires, on durant la foscor del franquisme els exiliats catalans vivien amb intensitat el catalanisme, ha estat, en aquesta ocasió, on a través d'una pantalla gegant la passió per Catalunya i el Barça s'ha desfermat.

Testimonis de tot plegat han estat 50 nois de la Masia del Barça de l'Argentina, un projecte formatiu que ja fa un any que camina i que ja comença a donar els seus primers fruits. Uns nois que, veient els cracs del Barça triomfar, somiaven amb els ulls oberts viure també moments com els que els jugadors del FC Barcelona estaven vivint a Roma. Molts d'aquests nois han celebrat especialment el gol de Leo Messi, amb qui molts s'emmirallen.

A l'Argentina la final de la Champions s'havia plantejat com un duel Leo Messi versus Carlos Tévez. Messi ha guanyat per golejada.


Anar al contingut