Troben mort el nòvio de la influencer Gabby Petito, sospitós d'haver-la assassinat
Fotografia on apareixen Gabby Petito i Brian Laundrie

La parella de la influencer Gabby Petito confessa en el seu diari que la va matar

La confessió, escrita en el seu diari personal, es va trobar al costat del seu cos després de suïcidar-se

RedaccióActualitzat

Brian Laundrie va matar Gabby Petito. Les proves aportades per l'FBI han posat punt final a uns dels casos recents més mediàtics dels EUA. Un diari personal de Laundrie, un jove de 23 anys i exparella de la influencer, confirma totes les sospites. Ell mateix es reconeix com l'autor del crim que va posar fi a la vida de la jove de 22 anys.

L'evidència es va descobrir el passat 20 d'octubre al costat del cos sense vida de Laundrie, que es va suïcidar amb una arma de foc a un parc natural de Florida al costat de casa dels seus pares.


La mort de Petito va passar l'estiu de 2021, després que la parella fer un viatge per carretera que recorria els Estats Units de costa a costa amb caravana. La influencer nord-americana publicava el trajecte a xarxes socials amb fotografies a Instagram i vídeos a YouTube, on apareixia amb la seva parella.

Al viatge, la parella es va barallar i la situació va cridar l'atenció de les autoritats. Després de rebre una trucada anònima per maltractaments, agents de l'estat de Utah van aturar el vehicle dels joves. Aquesta informació no es va difondre fins després de la mort de Petito.

Imatge de Gabby Petito a Utah difosa per la policia (Reuters)


Retorn sospitós

Al setembre, Laundrie va tornar sol a casa dels pares en la caravana. El fet va posar sota sospita la família de la jove que va denunciar la seva desaparició l'11 de setembre, després que Petito no contestés a les trucades.

L'últim dia que la mare de la influencer va parlar amb Petito per telèfon va ser el 25 d'agost. Després encara en va rebre dos missatges de text, el 27 i el 30 d'agost, però la família sospita que no els va escriure ella.

Les restes mortals de Gabby Petito van ser descobertes al cap d'una setmana de denunciar la seva desaparició, el 19 de setembre.

Els investigadors van intentar posar-se en contacte amb la parella. No en sospitaven, però el buscaven perquè era l'última persona que l'havia vista viva. Laundrie va ser vist per darrera vegada el 27 d'agost i va desaparèixer durant setmanes, fins que el van trobat mort amb la confessió de l'assassinat de Gabby Petito.


"Justícia per a Gabby"

Les setmanes posteriors a la mort de Gabby Petito, la seva família va mobilitzar per xarxes a milers de persones i mitjans de comunicació sota la proclama "Justícia per a Gabby". L'objectiu dels familiars era jutjar el culpable de la mort de la jove i que passes la resta de la seva vida en "una cel·la".

Objectes en memòria de Gabby Petito a Florida
Objectes en memòria de Gabby Petito a Florida (Reuters/Shannon Stapleton)(Reuters/Shannon Stapleton)

Ara, en un comunicat, la família Petito ha agraït l'ajuda de la policia per "navegar els pitjors moments" de les seves vides.

ARXIVAT A:
Violència masclistaEstats Units
Anar al contingut