La paradoxa balear: entrada lliure per als britànics, prova o vacuna per als espanyols
Els britànics ja poden arribar des d'avui a Espanya sense necessitat de PCR ni cap requisit sanitari
La paradoxa balear: entrada lliure per als britànics, prova o vacuna per als espanyols
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La paradoxa balear: entrada lliure per als britànics, prova o vacuna per als espanyols

Els britànics ja poden arribar des d'avui a Espanya sense necessitat de PCR ni cap requisit sanitari

Actualitzat
TEMA:
Regne Unit

A partir d'aquest dilluns, 24 de maig, els viatgers procedents del Regne Unit poden viatjar a Espanya sensenecessitat de PCR ni cap requisit sanitari. Es considera que venen d'un país sanitàriament segur i es prioritza la necessitat de reactivar el turisme. 

A més, els britànics, quan tornin a seu país, sí que hauran de fer-se una prova i passar una quarantena.


Deu països sense requisits sanitaris

El Regne Unit, juntament amb el Japó, s'han afegit al llistatdels països que no tenen cap restricció per entrar a Espanya per la seva bona situació epidemiològica. També formen part d'aquesta llista la Xina, Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Corea del Sud, Tailàndia i Ruanda, segons hapublicat el BOE.

 

El Regne Unit és un dels principals orígens del turisme a l'estat espanyol i l'arribada dels viatgers britànics pot suposar un fort impuls per a la recuperació del sector postpandèmia.

 

Paradoxa per anar a les illes Balears

Aquest fet crea una paradoxa quan es tracta de viatjar a les illes Balears: mentre que els britànics hi poden viatjar sense presentar cap requisit sanitari, qualsevol espanyol que vulgui anar-hi des de la resta de l'Estat ha d'acreditar que està vacunat, almenys de la primera dosi, o fer-se un test d'antígens. Excepte si prové d'una comunitat autònoma amb una incidència de la Covid per sota dels 60 casos per cada 100.000 habitants, un fet que només es dona actualment al País Valencià i Ceuta.

Això passa perquè els requisits d'entrada per als turistes estrangers depenen del govern de l'Estat, i els requisits d'accés a les Illes els ha aprovat el govern balear. De fet, després que s'aixequés l'estat d'alarma, el govern de Pedro Sánchez va permetre que les illes Balears --tot i no tenir-ne les competències--, decidissin sobre els requisits per viatjar-hi ja que es tracta d'un territori insular, i després el Tribunal Superior de Justícia Balear també hi va donar el vistiplau.

De moment, per viatjar a Espanya, les persones provinents de països comunitaris i de l'entorn econòmic europeu han de presentar una PCR negativa feta un màxim de 72 abans d'entrar. Les normes d'accés varien per a la resta de persones vingudes de països tercers.

Tornen els turistes a les platges de Menorca (EFE / David Arquimbau)

Alemanya tem la variant índia

Aquesta obertura per als ciutadans britànics a Espanya contrasta amb les mesures que ha pres el govern alemany. Des d'aquest diumenge, Alemanya imposa restriccions als viatgers britànics per temor a la variant índia, amb gran incidència al Regne Unit, on n'hi ha 3.400 casos reconeguts.  

A Catalunya, a principis de maig es van detectar dos casos de la variant índia.

En paral·lel, Alemanya ha tret de la llista d'àrees de risc les comunitats espanyoles d'Astúries i Extremadura, i Finlàndia, Romania, San Marino, Jamaica i alguns llocs d'Irlanda. També s'ha aixecat la quarantena obligatòria de viatgers procedents de França, Croàcia i Eslovènia.

 

El 7 de juny, els vacunats podran entrar a Espanya

D'aquí quinze dies, el 7 de juny, podran entrar a Espanya viatgers de tot el món, sempre que estiguin vacunats, amb vacunes aprovades per l'Agència Europea de Medicaments, l'EMA.

Demostrar si s'està vacunat, si s'ha passat la Covid o l'estat respecte a la malaltia, per als viatgers europeus es resoldrà amb el que es coneix com a passaport Covid, que ha d'estar enllestit, com a tard, l'1 de juliol, segons ha aprovat aquesta setmana la Unió Europea, i que estarà en vigor als 27 estats membres.

Oficialment, se'n diu Certificat Digital UE Covid, també se'l coneix com a certificat verd sanitari, serà gratuït i el tramitaran les comunitats autònomes.

ARXIVAT A:
Regne UnitTurismeVacunesDesescaladaCovid-19

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut