Barcelona

La pandèmia duplica les vendes dels jocs de taula per Nadal

Després d'un any marcat pel coronavirus, els jocs de taula s'han convertit en un dels regals estrella d'aquestes festes

Oriol Llach Estrella / Meritxell Carles ArtimeActualitzat

En família, en solitari, competitius o cooperatius... Aquestes festes de Nadal, els jocs de taula s'estan convertint en un dels regals preferits per tothom. Després d'un 2020 en què la pandèmia ha imposat una vida entre les quatre parets de casa, clàssics com el parxís, el joc l'oca o el Monopoly i altres de molt més moderns omplen les llistes de cara als Reis.

En Jordi Ciprés, copropietari de la botiga barcelonina Jugar x Jugar, explica que un nou perfil de comprador, molt diferent de l'habitual, s'ha aficionat al món dels jocs de taula:

"Tenim un nou client que o bé desconeixia els jocs o només coneixia els més clàssics i busca un nou tipus de joc per poder jugar amb la família i amb els nens quan tens tant de temps per estar a casa com ha passat durant la pandèmia. Ho hem notat moltíssim"

 

El passat mes d'abril, quan les mesures més restrictives del confinament estaven en vigor, el volum de vendes de jocs de taula va pujar més d'un 40%. Aquesta dada va provocar una reacció per part dels fabricants de cara al moment més àlgid de l'any en el sector, el Nadal.

Ara, amb la campanya a ple rendiment i amb el dia de Reis a l'horitzó, la compra dels jocs de taula a Catalunya s'ha multiplicat per dos respecte al 2019. Això sí, la pandèmia també ha modificat els hàbits per part dels clients:

"Han sortit un munt de noves referències. Els fabricants i els distribuïdors ens han fet arribar molts tipus de jocs nous a causa d'aquest increment. I ara estem tenint molta feina, la botiga sempre està plena. El Nadal sempre és una època forta. El que també hem notat és que la gent no s'acumula en dos o tres dies com passava abans, sinó que ha anat comprant durant tot el mes. Això és a causa del límit de l'aforament. No podem tenir més de 10 persones a dins de la nostra botiga, per exemple"

Ja fa tres anys que és un èxit de vendes, però, curiosament, un dels jocs més venuts aquest Nadal és un joc que es diu "Virus!", un joc de cartes en què l'objectiu és aconseguir aïllar un cos humà sa fent servir tota mena de tractaments i medicines per evitar que es contagiï. De fet, ja hi ha al mercat una seqüela d'aquest joc, el "Virus! 2 Evolution", amb noves cartes que permeten ampliar la primera part a causa de la mutació del virus que amenaça el món.

"N'hi ha per a tots els gustos però el tipus de joc que més funciona és el joc més familiar, com el "Virus!", amb regles senzilles i ràpid de jugar. A banda, també hem detectat un increment molt notable dels jocs cooperatius, un tipus de joc que fins fa ben poc era més aviat estrany. Abans tot era competitiu, o guanyes tu o guanyo jo, però ara es comença a buscar més aquest altre tipus de referències"

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut