plataforma eurovegas
Assistents a l'assemblea contrària a Eurovegas
Viladecans

La paltaforma 'Aturem l'Eurovegas' es constitueix amb una setantena de persones

Uns 70 ciutadans han constituït a Viladecans la plataforma 'Aturem l'Eurovegas. Salvem el Delta del Llobregat'. Ho han fet en la segona assemblea que ha aplegat opositors a la possiblitat que el complex que planeja el magnat Sheldon Adelson s'instal.li a la zona, impulsada per l'entitat SOS Delta.

RedaccióActualitzat
Com ha declarat el vicepresident de Depena, José García, la iniciativa de crear 'Aturem l'Eurovegas. Salvem el Delta del Llobregat' va sorgir de plataformes que ja existien a nivell del Delta del Llobregat i del Baix Llobregat. De fet, l'assemblea d'aquest divendres ha estat la continuació d'una altra que es va fer fa dues setmanes per iniciativa de SOS Delta, que ja es va oposar a l'ampliació de les grans infraestructures com el port o l'aeroport a la zona.

La plataforma planeja convocar un roda de premsa dijous que ve a Barcelona, i muntar un gran acte a la capital catalana, possiblement el 18 d'abril. També tenen previst convidar algun dels activistes que es van oposar fa uns anys a un projecte de casinos similar que es volia instal·lar al desert dels Monegros, a l'Aragó.

Una de les altres activitats que es planeja és una bicicletada el 21 d'abril que surti de diversos municipis del Baix Llobregat i de barris de Barcelona per anar a alguna de les zones agrícoles o naturals on es podria instal.lar l'Eurovegas.

Mocions contràries a l'Eurovegas

El que no han acordat els activistes en aquesta trobada constitutiva ha estat la possibilitat de presentar mocions als plens dels ajuntaments de l'entorn. Alguns assistents ho han plantejat, però altres han advertit que les votacions es podrien perdre. Això ho ha dit, per exemple, el cap d'ICV i tinent d'alcalde de Viladecans, José Luis Atienza, soci menor al govern municipal del PSC.

Atienza ha pronosticat, per exemple, que al seu ple només el seu grup donaria suport a la moció, mentre que els socialistes, el PP i CIU s'abstindrien.

Per altra banda, l'Ajuntament del Prat ja ha rebutjat una moció del PP a favor de l'Eurovegas, que tot i que només ICV va votar-hi en contra, va fer-ho amb prou majoria.




Anar al contingut