Desenes de persones observen l'evolució del volcà des del mirador de Tajuya
Desenes de persones observen l'evolució del volcà des del mirador de Tajuya (EFE/ Angel Medina G.)

La Palma esprem el turisme volcànic pel pont de Tots Sants

Vols i ferris amb destinació a l'illa canària van al màxim d'ocupació i es calcula que uns 30.000 turistes la visitaran aquests tres dies

Actualitzat

Els vols interinsulars i entre la Península i l'illa de La Palma estan complets per a aquesta festivitat de Tots Sants. El mateix passa amb ferris que arriben a La Palma, que registren una ocupació de gairebé el 100%.

El patronat de Turisme de La Palma espera un increment notable de turistes aquests tres dies. Calculen que cada dia del pont arribaran a l'illa 10.000 persones.

Un pont que coincideix amb la decisió de l'aerolínia Binter d'operar vols només en horari diürn perquè la cendra generada pel volcà no garanteix la visibilitat als pilots. L'últim vol arriba a La Palma a quarts de set de la tarda.

S'espera que uns 30.000 turistes arribin aquest pont a La Palma per veure el volcà en erupció (EFE/Miguel Calero)
S'espera que uns 30.000 turistes arribin aquest pont a La Palma per veure el volcà en erupció (EFE/Miguel Calero)

Si no canvien les condicions del volcà, l'aeroport de La Palma, situat entre els municipis de Mazo i Breña Baja, rebrà deu vols interinsulars i dos de nacionals amb Madrid cada dia.

El Cabildo de La Palma vol facilitar l'accés dels turistes que arribin a l'illa a les millors vistes del volca en erupció a Cumbre Vieja. Per aquesta raó han habilitat "guaguas" llançadores que sortiran cada 20 minuts des de l'aeroport vell de Buenavista. Les "guaguas" portaran els grups de visitants fins al mirador de l'església de Tajuya, on hi ha bones vistes al cim del Cumbre Vieja.

Des de l'església de Tajuya hi ha una de les millors panoràmiques del cràter del volcà de Cumbre Vieja (EFE/Miguel Calero)
Des de l'església de Tajuya hi ha una de les millors panoràmiques del cràter del volcà de Cumbre Vieja (EFE/Miguel Calero)

El Cabildo recorda que no està permès circular per la carretera de la Cumbre (LP-3), que està restringida als equips d'emergència i als residents:

 

Efectius de Medi Ambient del Cabildo de La Palma acompanyen a desallotjats per l'erupció (EFE/Miguel Calero)
Efectius de Medi Ambient del Cabildo de La Palma acompanyen desallotjats per l'erupció (EFE/Miguel Calero) (EFE/Miguel Calero)

L'Associació Hotelera de La Palma ha reclamat a les administracions públiques mesures concretes per impulsar el turisme, el sector econòmic que dona feina a més població de l'illa.

La situació del sector ja era preocupant després de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Tot just quan els hotels i altres allotjaments de l'illa tenien molt bones perspectives d'ocupació turística durant la tardor, va entrar en erupció el Cumbre Vieja. El turisme internacional, especialment l'alemany, va patir una nova frenada.

Entre les mesures excepcionals de recuperació proposades pel sector turístic de La Palma hi ha la creació d'un programa similar als viatges de l'Imserso, oberts a una forquilla més gran d'edat, amb estades en centres hotelers de l'illa.

 

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre ViejaLes Canàries TurismeLa Palma
Anar al contingut