Barcelona

La novena edició de l'Internet Global Congress canvia el format per ser més participatiu

La novena edició de l'Internet Global Congress, que es farà a la Fira de Barcelona la setmana que ve, s'ha presentat aquest migdia amb la voluntat de generar més debat al voltant del sector. Durant tres dies, experts internacionals de primer nivell i d'aquí faran les seves ponències amb la possibilitat de ser debatudes pels prop de 2.500 assistents. Al congrés s'hi podran conèixer les últimes novetats del sector, com el DNI electrònic o l'avenç de la venda per internet.

Actualitzat
El portaveu d'Amazon Web Services, Jeff Barr; el subsecretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Geoffrey H. Lipman; el director de Tecnologies Emergents d'IBM, Dave Watson, i la cap d'Innovació i Polítiques Transversals de la Comissió Europea, Maruja Gutiérrez, són alguns dels més de 40 gurus nacionals i internacionals que participaran en l'esdeveniment de referència sobre internet a Espanya, que se celebrarà al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

El congrés, que està organitzat per la Fundació Barcelona Digital, espera l'assistència de més de 2.500 especialistes i professionals de les noves tecnologies, xifra molt similar a la de l'edició de l'any passat.

A la presentació de l'esdeveniment, el director general de la Fundació Barcelona Digital i director de l'IGC, Vicenç Gasulla, ha afirmat que els objectius del congrés són contribuir a desenvolupar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a motor econòmic i promoure'n l'ús a l'empresa, l'administració i la societat. Gasulla ha destacat la importància del sector en l'economia i en l'augment de la productivitat de les empreses els últims anys, i ha lamentat que els empresaris vegin la incorporació de les noves tecnologies "més com un cost que com una inversió".

El màxim responsable de l'Internet Global Congress ha volgut emfasitzar la importància que tenen les pimes en el teixit de negocis català i espanyol, i ha assegurat que el congrés és una gran oportunitat per fomentar l'interès empresarial en les noves tecnologies. "Cal convèncer els empresaris que les TIC no són una moda, sinó una necessitat", ha afegit Gasulla. El director de la fundació organitzadora també s'ha mostrat preocupat per la "fractura digital" que es pot produir entre els empresaris i ciutadans que integrin aquestes noves tecnologies i els que no ho facin.

En el nou format de l'IGC s'han establert tres grans àrees de treball: empreses, tecnologia i societat, entre les quals es duran a terme fins a 42 sessions de debat amb reconeguts experts en el tema. En aquesta edició s'incorpora com a novetat la publicació a posteriori d'un document compilador de les conclusions de cada debat, que serà difós entre els professionals per prolongar la reflexió més enllà del congrés.

En el marc de l'IGC es lliuraran els premis IGC2007, que tenen com a objectiu reconèixer projectes d'innovació al camp de les TIC, dels quals s'han fet públics els finalistes. Hi figuren, entre d'altres, l'emissora pública iCat fm, una aplicació per al mòbil del Banc Sabadell que permet la consulta de mercats financers i un blog publicat per interns del Centre Penitenciari de Joves de Barcelona.

Addicionalment, durant els quatre dies de durada de l'IGC s'anunciaran diferents novetats, com l'acte de presentació del Mòbil Film Fest, un festival de documentals rodats per exhibir-los a la pantalla del telèfon mòbil, i la presentació pública del nou portal de tràmits en línia de l'Ajuntament de Barcelona.
Anar al contingut