Una classe en una escola de La Palma
A partir d'ara només faran quarantena els grups d'infantil i primària amb cinc positius. Només un 2,4% de les classes confinades al primer trimestre tenien més de 5 positius

La nova vida de les escoles de la Palma sepultades per la lava del volcà

Unes quantes escoles han hagut de començar de zero després de l'erupció del Cumbre Vieja, un canvi dolorós i radical per a famílies i professorat

RedaccióActualitzat

Dues petites escoles rurals del municipi de Todoque van quedar sepultades per la lava poc després de l'erupció del volcà de La Palma. Han hagut de començar de zero, igual que quatre col·legis més que es troben a la zona evacuada. Tots han hagut de ser traslladats a altres espais. Un canvi dolorós i radical per a famílies i professorat, que, en bona part, també han perdut casa seva.

Però la nova vida d'aquestes escoles no és fàcil. No només pel record del lloc que han hagut d'abandonar per sempre, sinó perquè pel camí han perdut part dels alumnes. En alguns casos, s'ha passat d'una vintena de nens a tan sols sis. Perquè ara molts viuen reallotjats a l'altra punta de l'illa, o fins i tot han marxat de La Palma.

Un equip de TV3 format per Bernat Rexach i Begoña Grijelmo ha visitat diverses escoles de l'illa de La Palma que han hagut de començar de nou i ho ha explicat en aquesta crònica:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre ViejaLa Palma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut