Barcelona

La nova Torre Telefónica té l'ambició de convertir-se en un centre de referència mundial dins del sector de les TIC

La dinamització de la zona Fòrum de Barcelona ha rebut una empenta amb la inauguració, aquest dimecres, de la Torre Telefónica. El modern edifici, de 24 plantes, projectat per l'arquitecte Enric Massip-Bosch i promogut pel Consorci de la Zona Franca, serà la nova seu de l'empresa a la capital catalana, que també hi ubicarà el seu centre d'innovació i recerca. Fins allà es durà a terme el trasllat de 1.200 treballadors, que es farà entre els mesos de febrer i març, i amb això s'espera que la zona guanyi la vitalitat econòmica i social que havia de tenir quan se'n va fer la planificació urbanística.

Actualitzat
Aquest dimecres s'ha fet l'acte formal d'entrega, de part del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, de l'edifici, situat al costat del Fòrum, al començament de la Diagonal de Barcelona.

La Torre Telefónica té una estructura exterior blanca, té forma de rombe i 24 plantes, que l'erigeixen com una nova icona de la silueta de la ciutat amb 110 metres d'altura. A part, té dues plantes subterrànies que acolliran 280 places d'aparcament.

Construir la torre, que serà la nova seu corporativa de la companyia a Catalunya, ha costat 86 milions i l'ha dissenyada l'arquitecte Enric Massip-Bosch. L'edifici inclourà el centre de Recerca i Desenvolupament de la companyia i tindrà un espai obert al públic, amb demostracions de novetats tecnològiques.

Entre les autoritats que han assistit a l'acte hi havia el president de Telefónica, César Alierta, que s'ha mostrat convençut que, en el "futur digital", el nou edifici serà un centre de referència mundial dins del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que el president de la companyia considera "la peça fonamental per al desenvolupament de la societat". Finalment, Alierta ha reconegut que l'empresa s'ha "impregnat de l'esperit innovador empresarial que defineix Catalunya" i ha mostrat el seu agraïment a la ciutat i al país.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut