El TNC presenta els espectacles de la temporada 2014-2015.
Presentació de la nova temporada del TNC.
Barcelona

La nova temporada del TNC oferirà sarsuela, clàssics teatrals i recuperarà obres del franquisme

El TNC fa una aposta per la producció pròpia i combina espectacles clàssics amb d'altres en clau contemporània

RedaccióActualitzat

El Teatre Nacional de Catalunya engegarà la nova temporada el 2 d'octubre amb l'espectacle "Per començar, Sarsuela", una proposta que vol recuperar aquest gènere tan oblidat en català.

En el segon curs de Xavier Albertí com a director del Teatre Nacional es fa una aposta per la producció pròpia. S'han programat 22 espectacles, alguns de format clàssic, com "El somni d'una nit d'estiu", de Shakespeare, i d'altres en clau més contemporània, com la coreografia de Cesc Gelabert "Foot-Ball", inspirada en el món del futbol i que vol portar nous públics al teatre.

La Sala Gran acollirà a l'octubre la versió del Centro Dramático Nacional de l'obra de Valle-Inclan "Comedias bárbaras", i al novembre arribarà el clàssic de Shakespeare "El somni d'una nit d'estiu", amb un gran repartiment dirigit per Joan Ollé.

La família, eix temàtic

Enguany la programació gira al voltant de la idea de "família", com la nova obra de Narcís Comadira "L'hort de les oliveres", un encàrrec del teatre que dirigirà el mateix Albertí.

Lluís Homar es preguntarà sobre la utilitat del teatre a l'obra "L'art de la comèdia", d'Eduardo de Filippo, al febrer, i Àlex Rigola adaptarà la novel·la de Joan Sales "Incerta glòria" al mes de maig.

La Jove Companyia del Nacional presenta una adaptació del "Tirant lo Blanc" de Joanot Martorell.

Finalment, el Nacional dedicarà un cicle al teatre català dels anys més foscos del franquisme. Es tracta de l'epicentre "L'origen de l'oblit", amb obres com "La nostra mort de cada dia", de Manuel de Pedrolo.

El Teatre Nacional de Catalunya va tancar la temporada 2013-2014 amb un 70% d'ocupació i amb 113.000 espectadors. Unes xifres que esperen superar aquesta temporada.

Anar al contingut