Un grup d'alumnes fent els exàmens de selectivitat a la UB en una imatge d'arxiu (ACN)
Un grup d'alumnes fent els exàmens de selectivitat a la UB en una imatge d'arxiu (ACN)
Madrid

La nova selectivitat serà semblant a l'actual i sense preguntes tipus test

Les comunitats autònomes continuaran dissenyant les proves i el nou model descarta que l'alumnat s'hagi d'examinar en diferents universitats per després decidir

RedaccióActualitzat

La nova avaluació de Batxillerat de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) serà semblant a l'actual selectivitat i sense preguntes tipus test, com s'havia apuntat en l'esborrany dels canvis que es volien introduir en la prova, segons ha anunciat el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo.

El nou model de proves d'accés a la universitat també descarta que l'alumnat s'hagi d'examinar en diferents universitats per després decidir, ja sigui en funció de la nota o per interès, a quina facultat entra. Per tant, aquesta prova valdrà per accedir a qualsevol universitat de l'Estat. No obstant això, el ministre ha recordat que la llei permet a les universitats fer les seves pròpies proves d'accés i que el decret no preveu impedir-ho, però ha assegurat que amb el sistema acordat "es garanteix que serveixi per a tots".

Les comunitats autònomes continuaran dissenyant les proves, les preguntes i fixaran les dates d'examen. El Ministeri, però, decidirà el contingut de les assignatures troncals, cinc en total, de dues optatives i d'una d'específica a escollir. Aquestes tres últimes les triarà l'alumne. El 60% de la nota dels dos cursos de Batxillerat se sumarà al 40% de la nota de la selectivitat.

Les comissions d'avaluació de les comunitats autònomes -integrades per l'administració, les universitats i els docents de Batxillerat- continuaran sent les encarregades de fer aquesta avaluació final, tant pel que fa a l'aplicació de les proves, que inclou la seva elaboració, com en la fixació dels tribunals, dates, llocs de realització i reclamacions.

Méndez de Vigo ha assegurat que "molt aviat" presentarà l'esborrany del projecte a les comunitats autònomes en el si de la Conferència Sectorial d'Educació i ha celebrat l'"acord" amb els rectors, que fa un mes li van exigir una moratòria per posar en marxa la nova avaluació.

Anar al contingut