La nova República de Barbados: adeu al passat colonial i a la reina Elisabet II

Rihanna, nomenada heroïna nacional de la nova República de Barbados en la cerimònia de constitució del nou règim

Actualitzat

Barbados ja és oficialment una república. Fins ara l'illa caribenya tenia com a cap d'estat la reina d'Anglaterra, Elisabet II. A la mitjanit, hora local, just quan fa 55 anys de la seva independència, s'ha convertit en la República de Barbados.  

Ha estat precisament el fill d'Elisabet II, el príncep Carles, qui ha assistit als actes de proclamació del canvi de règim, 400 anys més tard de l'arribada dels britànics.

El traspàs de monarquia a república i la superació del passat colonial s'han simbolitzat amb la retirada de la Union Jack, la bandera del Regne Unit. El país ja tenia la bandera del trident, però també brandava la britànica com a monaquia. Sandra Mason ha jurat el carrec com a primera presidenta del país. La fins ara governadora, que va guanyar unes eleccions l'octubre passat, és la nova cap d'estat.

Celebracions a Barbados la nit que l'illa s'ha convertit en república (Reuters/Toby Melville)

L'illa, que no arriba als 300.000 habitants, ja era independent des del 1966, però la cap d'estat continuava sent la reina Elisabet d'Anglaterra, que ara ha perdut un regne.

L'antiga colònia britànica va recuperar la seva intenció de convertir-se en república el setembre del 2020 quan l'aleshores governadora general del país, Sandra Mason, va declarar:

"Ha arribat el moment de deixar enrere completament el nostre passat colonial."

Barbados és coneguda per les seves platges, pel rom i per ser el lloc de naixement de Rihanna, qui, a més, ha estat declarada heroïna nacional, honor que la cantant ha acceptat.

Sandra Mason, presidenta de Barbados, i Rihanna, nomenada heroïna nacional (Reuters/Toby Melville)

Una nova república al món

Els mitjans de comunicació mundials s'ha fet ressò de la notícia. Alguns parlen que Barbados "canvia", "se separa" de la reina Elisabet II

 

 


Altres destaquen el naixament de la nova república:

 

ARXIVAT A:
Regne UnitReina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut