Retards en els trens de l'AVE entre Barcelona i Figueres a causa d'actes vandàlics
Imatge d'arxiu de la línia Barcelona-Figueres (CCMA)

La nova normalitat a l'AVE i la llarga distància: amb mascareta però sense seients buits

A partir de dilluns Renfe operarà amb un centenar de trens, un terç dels d'abans de la crisi, sense servei de restauració, diaris o auriculars

Actualitzat

Renfe ofereix un 50% més de seients per a l'AVE i la llarga distància perquè, a partir de dilluns, ja no caldrà mantenir la distancia entre passatgers. Això sí, serà obligatori l'ús de mascaretes i no hi haurà servei de restauració, ni repartiment de premsa o auriculars.
La setmana vinent entraran en circulació gairebé 100 trens diaris, però el nombre de seients serà encara un terç dels que hi havia abans de l'estat d'alarma. A més, la venda anticipada de bitllets passa de tres a sis mesos.

No es recuperarà fins al 2023

Renfe assegura que es tracta d'una oferta inicial que anirà ampliant a mesura que avanci la situació de "nova normalitat", tot i que l'operadora no compta recuperar el nombre de passatgers d'abans de la crisi fins al 2023. En un estudi recent de la companyia, es constata que el nombre de passatgers ha caigut un 46% aquest any.

Renfe ha tornat gairebé un milió de bitllets per un valor superior als 38 milions d'euros, des de la declaració de l'estat d'alarma.

Viatgers a l'andana de l'AVE, en una imatge d'arxiu (CCMA)

En concret, Renfe posa en servei a partir de dilluns 98 trens, que representen 30.000 places, el 50% més de les que hi havia en les últimes setmanes de l'estat d'alarma. Tot i això, aquesta oferta representa el 30% del que hi havia abans de la crisi, quan circulaven 330 trens AVE i llarga distància al dia.
 

Més antelació per a la compra la anticipada

Una altra de les novetats que anuncia Renfe és que amplia el temps d'antelació de tres mesos en què es poden comprar els bitllets, a 6 mesos.

Els bitllets ja es posen a la venda des d'aquest dijous per als trens AVE i llarga distància per viatjar fins al mes de desembre.

 

 

 

Seguretat sanitària

A més de l'ús de mascareta durant tot el viatge, la companyia distribuirà tovalloletes desinfectants i reforçarà les mesures d'higiène i desnfecció en tots els trens.

De moment, no hi haurà servei de restauració, ni es repartiran auriculars o diaris, ni hi haurà venda d'articles a bord. Renfe espera obtenir el certificat Aenor per garantir la seguerat sanitària i d'higiène per a treballadors i viatgers.

Seguretat a l'interior de l'AVE

25.000 sanitaris han viatjat de franc

Durant l'estat d'alarma Renfe va permetre viatjar de franc els professionals sanitaris. A partir de dilluns amb la fi de l'estat d'alarma també s'acabarà aquesta oferta de la companyia, que ha permès la mobilitat sense cost de més de 25.000 professionals sanitaris en trens AVE, Avant i llarga distància.

 

ARXIVAT A:
MobilitatEconomia de butxacaRenfeCoronavirus DesescaladaAVE
Anar al contingut