Rosalía ha fet gira mundial amb l'àlbum "Motomami" (Isaac Buj/Europa Press)

La nova cançó de Rosalía circula abans del que havia anunciat: així sona "LLYLM"

L'artista barreja castellà i anglès amb tocs flamencs i electrònics en una cançó que ja havia deixat sentir, a trossos, a través de les xarxes

RedaccióActualitzat

La nova cançó de Rosalía, "LLYLM", ja està publicada. Com la mateixa artista havia anunciat, és a les diferents plataformes des de la mitjanit. També el videoclip.

"LLYLM" és el primer tema que l'artista de Sant Esteve Sesrovires publica aquest any.

Aquest dijous a la tarda, però, diversos usuaris ja l'havien començat a compartir a través de Twitter, perquè s'havia publicat a Nova Zelanda coincidint amb la mitjanit de dijous a divendres en aquest país.


"LLYLM" són les sigles de "Lie Like You Love Me", que en català es podria traduir com "fes veure que m'estimes". Pel que fa a l'estil, el tema barreja tocs flamencs i electrònics.

Tot i que els primers fragments que s'havien fet públics eren en anglès, el tema combina aquest idioma -majoritari- amb el castellà.

És, de fet, la primera cançó que Rosalía canta ella sola en anglès, una llengua que fins ara havia fet servir en col·laboracions amb altres artistes.


Rosalía va ser coautora i cointèrpret de "Barefoot In The Park", un tema del 2019 en què cantava amb el músic britànic James Blake, i també de la nova versió que va gravar de "Blinding Lights", amb The Weekend, el 2020.

Així mateix, en el seu primer àlbum, "Los Angeles" (2017), va incloure una reinterpretació d'"I See a Darkness", original de Will Oldham.


Escalfant motors a TikTok

Rosalía va avançar 15 segons de la tornada de "LLYLM" al seu perfil de TikTok el 9 de gener. I va tornar-hi el 18 i també aquest dimecres, amb un vídeo en què el tema sona mentre ella s'arregla.

@rosalia

 

? LlylmmmmmmmmLLYLMCANTANDOENINGLESYTOJAJJ - La Rosalia


El 18 de gener, a més, va fer un brevíssim missatge a Twitter en què anunciava la data de sortida del tema.


Aquest és el tercer single de Rosalia (amb "Despechá RMX" i "Besos moja2") després d'haver publicat el seu tercer disc d'estudi, "Motomami", fa deu mesos, el 18 de març de l'any passat. Un àlbum que la crítica especialitzada va situar entre el millor de la collita musical mundial del 2022.

Amb "Motomami", com abans amb "El mal querer", Rosalía ha anat de gira arreu del món, durant la qual va fer embogir el Palau Sant Jordi de Barcelona.

Lluny d'aturar-se, el mes de juliol va veure la llum el que ha estat el seu èxit més important en solitari, "Despechá", del qual al desembre va publicar una versió al costat de Cardi B.

ARXIVAT A:
Xarxes socials MúsicaRosalía
Anar al contingut