Barcelona

La normativa deixa en els propietaris el control de seguretat dels inflables

La revisió de les instal·lacions correspon als ajuntaments, tot i que no és d'obligat compliment

RedaccióActualitzat

L'accident de Caldes de Malavella ha obert el debat de com de segures són aquest tipus d'atraccions i quines són les mesures de seguretat que han de complir.

La reglamentació, que s'ha d'entregar al propietari amb el producte, obliga a revisar cada dia la instal·lació, a que sempre estigui controlada per un monitor i descriu com s'han de lligar les fixacions.

La normativa de fabricació també n'estableix el nombre en funció de la superfície, la resistència, els materials amb què s'han de fabricar i la pressió de l'aire.

El reglament d'espectacles de la Generalitat, en l'article 39, estableix que no es pot atorgar una llicència si no compten "amb el control inicial favorable dels tècnics municipals o una entitat col·laboradora de l'administració". En el cas de l'accident de Caldes, ni els propietaris del restaurant ni els de l'inflable havien demanat els permisos municipals. 

 

A més, els responsables de la instal·lació "han d'entregar els manuals d'instrucció i les certificacions tècniques específiques corresponents als muntatges i instala·lacions".

El personal tècnic municipal també ha de "verificar la seguretat exterior i global d'aquestes les instal·lacions".

Sigui com sigui, la normativa apunta que el propietari del terreny on està instal·lat l'inflable és el responsable del control i seguretat de la instal.lació, un cop obtinguit el permís. La revisió correspon als ajuntaments, tot i que no és d'obligat compliment.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut