Accés a la nau de Fermator (ACN/Roger Segura)

La nevada ensorra la nau de Fermator, l'empresa més important del Priorat

L'empresa, amb seu a Reus, és líder mundial en la fabricació de portes d'ascensor i té el 25% de la quota de mercat al món

RedaccióActualitzat

La nau de 15.000 m2 que l'empresa Fermator tenia al polígon industrial de la Sort dels Capellans, a Falset, ha quedat totalment destruïda amb l'enfonsament del sostre a causa de la nevada. Aquesta empresa, amb seu a Reus, és líder mundial en fabricació de portes d'ascensor, amb una quota de mercat del 25% a tot el món, i produeix i exporta als 5 continents. 

Diumenge es van enfonsar 8.000 m2 de sostre i aquest dilluns ha caigut la part que quedava dreta, la de les oficines, de 7.000 m2. L'afectació és completa.

No només era la nau més gran del polígon, sinó la primera empresa de la comarca del Priorat, amb 120 treballadors estables, segons ha dit el conseller d'Indústria, Ramon Tremosa. Juntament amb el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, s'han desplaçat al Priorat i també a Reus per visitar la central de l'empresa Fermator. Tremosa ha explicat que la prioritat és preservar els llocs de treball i mantenir l'empresa a Falset i la comarca.

"La Generalitat té diferents eines, com l'Institut Català de Finances, ICF, o la Direcció General d'Indústria, però la prioritat és facilitar la reconstrucció d'aquesta empresa a Falset per salvar els llocs de treball de Falset i la comarca."

La planta que l'empresa té a Reus de moment podrà acollir part de la producció, ha dit Tremosa.

Segons els bombers, la causa probable de l'enfonsament és que el pes de la neu acumulada al sostre hagi fet cedir part de l'estructura.
 

En el recompte de danys provocats per la nevada del temporal Filomena, els Bombers han informat d'una granja, també a Falset, on ha caigut part de la coberta i ha afectat el bestiar. 

 

 

 

ARXIVAT A:
NevadesMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut