Catalunya

La nevada deixa sense classe més de 6.600 alumnes

Calen cadenes en diverses carreteres del Berguedà i està tallada la que va de Bagà a Coll de Pal

RedaccióActualitzat

Més de 6.600 alumnes s'han quedat sense classe aquest dijous a causa de la nevada de les últimes hores, que ha arribat a llocs on no és freqüent que nevi.

Gairebé la meitat dels estudiants són del Ripollès, on s'han suspès les rutes de transport escolar per un temporal que ha deixat gruixos de fins a 22 centímetres a Sant Pau de Segúries. En aquest municipi ha obert l'escola. I en altres pobles, com Campdevànol, el centre educatiu ha obert per acollir els alumnes, encara que no fessin classe. 

 

Pel que fa a la cinquantena d'alumnes de Camprodon que han passat la nit en un hotel de Ripoll, ja han pogut tornar cap a casa.

A Osona, sobretot al Lluçanès i al Bisaura, i també al Berguedà, la neu ha deixat sense escola més de 3.500 alumnes, uns 500 dels quals per la cancel·lació del transport escolar.

En total, una trentena d'escoles han estat tancades. 

Carreteres afectades

La neu i el gel han afectat fins a una trentena de carreteres, sobretot des les comarques del nord de Barcelona i oest de Girona. Ara, però, només calen cadenes en una desena, totes al Berguedà. A més, està tallada la que va de Bagà a Coll de Pal.

La nit passada, la neu va bloquejar els accessos al túnel del Cadí, però ja s'hi pot circular. Diversos conductors van quedar atrapats entre Bagà i la boca sud del túnel.

No hi ha hagut incidents greus, però sí els típics problemes en aquelles zones on no és habitual que hi nevi, i afectacions a la xarxa viària. 

 

El llistat d'afectacions actualitzat al moment es pot consultar a la pàgina del Servei Català del Trànsit.

També es pot seguir aquí:

 

 

Es manté activat el pla Neucat

A Berga i Ripoll s'ha viscut la nevada més important dels últims cinc anys. El temporal s'ha mantingut actiu fins aquest dijous al migdia a la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà i la Garrotxa, tot i que ho ha fet amb menys intensitat.

De cara a aquest divendres, es reactivarà, però només al Pirineu

Protecció Civil, que manté activat el pla Neucat en fase d'alerta, recomana extremar la precaució i no agafar el cotxe si no és necessari.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut