Uns passatgers empenyen un autobús parat a l'avinguda Ramon y Cajal de Madrid (EFE/Rodrigo Jiménez)
Uns passatgers empenyen un autobús parat a l'avinguda Ramon y Cajal de Madrid (EFE/Rodrigo Jiménez)

La neu posa Madrid en alerta vermella i obliga a suspendre trens i tancar Barajas

La neu cau amb força al centre d'Espanya i col·lapsa la ciutat de Madrid amb la nevada més important de les últimes dècades

RedaccióActualitzat

El temporal Filomena ja està afectant de ple el centre de la Península. A la Comunitat de Madrid s'ha activat l'alerta vermella. Feia més de 70 anys que a la capital espanyola no hi havia uns gruixos de neu tan grans, que obliguen a circular amb cadenes.

Els problemes de mobilitat han anat creixent a mesura que passaven les hores, i molts vehicles han quedat atrapats als accessos de la capital. Durant divendres hi ha hagut uns 200 accidents lleus.

La nit ha estat molt complicada, amb molts vehicles que han quedat bloquejats a les carreteres arreu de la comunitat.


"Una situació molt crítica"

Segons Carlos Novillo, director de l'Agència d'Emergències de la Comunitat de Madrid, durant la nit s'ha aconseguit rescatar les persones que havien quedat atrapades en un miler de vehicles.

Novillo ha afegit que encara queda molta gent en la mateixa situació esperant que els rescatin a la M-40 i a altres carreteres, i ha fet una crida perquè la gent no surti a la carretera:

"Estem davant d'un fenomen molt complex, una situació molt crítica en la que la col·laboració és fonamental, per favor, que no surtin amb el seu vehicle privat a cap calçada, hi ha problemes pràcticament a totes les calçades de la comunitat de Madrid."


Barajas, tancat

Pel que fa al transport aeri, l'aeroport de Barajas s'ha vist obligat a tancar aquest divendres, i continuarà tancat durant tot el dissabte. Tampoc circulen els autobusos de l'EMT, i el metro funciona però amb talls puntuals.

Pel que fa al transport ferroviari, tampoc funcionen les Rodalies de Madrid, i s'ha suspès la circulació dels trens AVE i Llarga Distància.

El govern autonòmic està sospesant l'opció d'endarrerir la tornada a l'escola dels nens. Des de mitja tarda estan tancats els parcs i jardins de la capital espanyola.

La plaça reial de Madrid emblanquinada per la neu
La plaça Reial de Madrid emblanquinada per la neu (EFE/Dani Caballo)

Els efectes del temporal es preveu que empitjoraran durant aquest dissabte a bona part del territori espanyol. Hi ha alerta vermella també a Castella - la Manxa amb moltes carreteres tallades, i a Toledo han demanat ajuda a l'exèrcit per poder netejar les vies.

Les autoritats demanen no desplaçar-se si no és imprescindible.
 

(EFE/Rodrigo Jiménez)

 

(EFE/Rodrigo Jiménez)

Els efectes del temporal Filomena ja es noten també al País Valencià. La neu dificulta la circulació en algunes carreteres.


Precaució a Catalunya

La part més forta del temporal ha arribat aquesta nit de divendres a dissabte a Catalunya. La Generalitat ha activat els plans d'alerta de pluja, neu, vent i onatge.

Sobre el terreny els ajuntaments estan preparats i ja s'han proveït de sal per minimitzar els efectes de la neu.

Per evitar que es facin desplaçaments innecessaris, els Mossos estan fent controls arreu del territori. No poden circular els camions de més de set tones i mitja fins dilluns a les sis del matí, llevat que transportin subministraments essencials.

ARXIVAT A:
NevadesComunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut