Barcelona

La neu deixa sense classe més de 215.600 alumnes

Més de 215.600 alumnes no han tingut classe aquest dimarts per culpa de la neu. El fet que hi hagi escoles encara sense subministrament elèctric i que quedi glaç a les carreteres ha impedit reprendre algunes línies de transport escolar. En total hi ha hagut 713 centres educatius tancats i 883 rutes de transport escolar suspeses. A la ciutat de Girona s'han anul·lat totes les classes i, a la de Barcelona, les 70 escoles -20 de públiques, 50 de privades- que hi ha per sobre de la ronda de Dalt. L'Ajuntament també ha recomanat als centres concertats d'aquesta zona que fessin el mateix.

Actualitzat
Fonts de la Conselleria d'Educació han informat que les escoles de Girona han estat les més afectades pel temporal, ja que han tancat 83 centres i 263 línies d'autocar, que han deixat sense classe 36.991 alumnes.

A la Catalunya central són uns 31.270 els nois i noies que s'han quedat sense anar a classe perquè han tancat 139 centres i 166 rutes de transport escolar.

Al Vallès Occidental, 29.520 alumnes també s'han hagut de quedar a casa per la suspensió de l'activitat a 70 escoles i el tancament de 190 línies d'autocar. Pel que fa al Vallès Oriental i el Maresme, els alumnes afectats han estat 17.950, i s'han tancat 42 centres i 110 rutes.

Al Baix Llobregat, 22.245 nois no han pogut anar a classe pel tancament de 67 centres i 29 rutes, i a Lleida han estat 853 alumnes, 10 escoles i 48 rutes.

A Barcelona, el temporal ha deixat sense escola 24.847 nens de 54 escoles dependents del Consorci d'Educació de Barcelona. En el servei territorial Barcelona-comarques, 4.450 estudiants no han anat a classe per 16 centres i 55 rutes tancades.

En canvi, a les Terres de l'Ebre totes les escoles han obert sense problemes. A Tarragona, però, uns 416 alumnes no han anat a classe pel tancament de 5 escoles i 9 rutes.

A més, 115 alumnes, d'entre 6 i 15 anys, de l'escola Virolai de Barcelona, al barri del Carmel, han passat la nit al centre perquè l'autobús que els havia de recollir no hi va poder arribar, però aquest dimarts al matí ja han pogut tornar a casa, segons ha confirmat l'Ajuntament de Barcelona. En total, la xifra d'alumnes sense classe s'ha equiparat a la de dilluns.

Pel que fa a l'ensenyament superior, s'han suspès les classes a la Universitat de Girona, a l'Autònoma i a la de Vic. En el cas de la Universitat de Barcelona, han quedat anul·lades les que es fan als campus de Mundet i Torribera. Tampoc han funcionat l'Escola d'Arquitectura del Vallès ni el Campus de Terrassa de la UPC i s'han suspès les classes durant tot el dia a l'Escola Superior d'Enginyeria que la politècnica té a Manresa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut