Washington

La NASA vigila un asteroide de grans dimensions que s'aproxima sense perill a la Terra

Un asteroide amb un diàmetre de 400 metres, aproximadament la longitud d'un portaavions, s'acostarà dimarts que ve a la Terra a una distància inferior a la de l'òrbita de la Lluna. Això vol dir que serà a 324.000 quilòmetres. La NASA n'està fent el seguiment i ha llançat un missatge tranquil·litzador en què assegura que no hi ha cap perill que el 2005 YU55, que és com es diu, acabi xocant amb el nostre planeta. Tampoc està previst que la seva influència gravitatòria tingui efectes en les marees o moviments en les plaques tectòniques.

Actualitzat
El 2005 YU55 té una forma gairebé esfèrica i gira lentament, amb un període de rotació d'aproximadament 18 hores, amb un trajectòria que, segons les observacions de la NASA està ben definidia i no hi ha perill de col·lisió.

No és la primera vegada que aquest asteroide s'aproxima a la Terra però sí que és l'encontre més proper dels últims 200 anys.

Segons els astrònoms, feia 35 anys que una roca espacial d'aquesta mida no s'aproximava tant a la Terra i la següent aproximació coneguda, a part de la de dimarts que ve, serà l'any 2028.

Anar al contingut