Washington

La Nasa presenta les naus que substituiran els transbordadors espacials a partir del 2014

La NASA ha presentat els que a partir del 2014 seran els substituts dels transbordadors espacials. S'anomenen "Orion", i recorden les antigues càpsules "Apolo" que van posar l'home a la Lluna el 1969. Precisament amb els "Orion", la NASA espera tornar a enviar astronautes a la Lluna l'any 2020, com a molt tard. Després de competir amb el gegant aeronàutic Boeing, finalment ha estat l'empresa Lockheed Martin qui s'ha endut el contracte, per un valor de 18.000 milions de dòlars.

Actualitzat
Si no hi ha cap impediment, dimecres l'"Atlantis" començarà una nova missió per continuar treballant en la construcció de l'Estació Espacial Internacional. Aquest tipus de transbordador espacial té, però, data de caducitat. Els "Orion" apareixeran en escena el 2014 i aniran substituint els transbordadors de forma progressiva a partir d'aquesta data.

El disseny de la nova generació de naus espacials s'assemblarà al dels "Apolo", però a diferència d'aquests seran més grans i versàtils, amb capacitat per acollir sis ocupants, el doble que els ginys actuals, si s'envolen cap a l'Estació Estació Internacional, o quatre si es dirigeixen cap a la Lluna, on l'agència nord-americana espera tornar abans del 2020.

La companyia Lockheed Martin s'ha endut el contracte per la fabricació del nou artefacte, que costarà 18.000 milions de dòlars.
Anar al contingut