La NASA captura per primera vegada un so a Mart: el vent

RedaccióActualitzat

La NASA ha captat per primer cop sons al planeta Mart. No són veus, ni cruixits ni espetecs, es tracta del suau murmuri de la vibració del vent sobre la superfície de la nau InSight.

L'InSight va arribar a Mart el 26 de novembre. Per sorpresa dels enginyers de la NASA, l'1 de desembre la nau va transmetre un enregistrament inesperat: els primers sons captats al planeta vermell.

Segons els registres de l'InSight, l'1 de desembre els vents bufaven a una velocitat de 5 a 7 metres per segon (18 quilòmetres per hora) en direcció sud-est. Un sensor de pressió de l'aire i un sismòmetre han enregistrat com bufa el vent i la vibració que provoca a la superfície de la nau.

Es tracta d'un suau murmuri, però audible per a l'oïda humana. En el vídeo que la NASA ha penjat a YouTube han pujat dues octaves el so original perquè sigui més fàcilment audible.

És només el so del vent, però és un so que emociona. La NASA recomana fer servir els auriculars i, simplement, gaudir de la música del vent a Mart:

 

 

La nau InSight comença una estada de 2 anys al planeta Mart on enregistrarà els sismes que s'hi produeixin. Està previst que la missió acabi el 24 de novembre del 2020.

Ja ens ha fet un primer regal i ens ha acostat com sona el vent en aquell planeta. No se sap si en aquest temps ens donarà més respostes o, si com diu la cançó de Bob Dylan, trobarem les respostes en el vent.

 

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut