L'astronauta Anne McClain ajudant Christina Koch i Nick Hague (Reuters)

La NASA anul·la el primer viatge espacial només amb dones per falta de roba de talla M

La primera missió exclusivament femenina s'ajorna "sine die" perquè no hi ha dues samarretes de la mida de les astronautes

Actualitzat

La NASA havia anunciat amb orgull que a final de mes es faria el primer passeig espacial amb tripulació només femenina, però finalment ha hagut de cancel·lar-ho perquè a l'Estació Espacial Internacional només tenen un vestit de talla mitjana.

 

Les astronautes Koch i McClain havien de ser les primeres dones d'anar soles a l'espai (Reuters)

La missió de les dues astronautes nordamericanes, Christina Koch i Anne McClain, consistia a sortir fora de l'estació per acabar les tasques d'instal·lació d'unes bateries noves. Tot estava a punt, i anunciat, fins que, la setmana passada, McClain va fer una passejada espacial i va notar que era més adequat dur una samarreta del vestit espacial més petita, de talla M.

La portaveu de la NASA, Stephanie Schierholz, justifica així el canvi de tripulació: 

"En aquest cas és més senzill i més ràpid canviar d'astronautes que reconfigurar el vestit espacial"

 

L'astronauta Anne McClain en una passejada espacial la setmana passada(Reuters)


Un home substituirà l'astronauta Anne McClain

Sense el material adequat per les dimensions de les dues candidates, la NASA ha explicat en un document que només una de les dones, Christina Koch, farà el viatge del 29 de març i ho farà acompanyada d'un home, Nick Hague. 

Preparar el vestit espacial per a una sortida necessiten 12 hores de minuciós treball, tal com explicava McClain per Twitter abans de saber que es quedaria a terra.

 

 

La primera missió espacial només per a dones s'ajorna "sine die"

La NASA té previst que McClain faci una tercera passejada espacial, a l'abril, però també amb un company astronauta, el canadenc David Saint-Jacques. S'ajorna sense data, doncs, el primer passeig espacial amb tripulació exclusivament femenina.

 

Equip mixt d'astronautes nord-americans (Reuters)
 

L'error logístic de la NASA ha aixecat la polèmica, perquè recorda el masclisme que ha protagonitzat la història espacial des dels seus orígens i que semblava superat. Després d'uns inicis amb casos flagrants de discriminació de gènere, com narra el documental Mercury 13, els últims anys, la NASA ha tingut una dona com a directora i la comandant Peggy Whitson té, amb 665 dies, el rècord absolut de permanència a l'espai.

Tot i això, de les 500 persones al món que han estat a l'espai, només 63 són dones astronautes.

ARXIVAT A:
Masclisme Ciència
Anar al contingut