Elon Musk

La NASA adjudica a Elon Musk la fabricació del coet per portar humans a la Lluna el 2024

L'empresa SpaceX aconsegueix un contracte de 2.400 milions d'euros i s'imposa a Blue Origin, del també multimilionari Jeff Bezos

Actualitzat

L'agència espacial dels Estats Units, la NASA, ja ha triat la nau Starship per portar astronautes nord-americans a la Lluna el 2024. L'empresa que fabricarà la nau és SpaceX, del multimilionari Elon Musk, propietari de Tesla.

SpaceX s'adjudica així un contracte de 2.400 milions d'euros per tirar endavant el programa Artemis, de vols espacials humans, que finança el govern dels Estats Units i que té com a objectiu desembarcar la primera dona i un altre home a la Lluna, mig segle després de l'última missió Apollo.

 

Els prototips que fins ara ha fet l'empresa d'Elon Musk han tingut alguns problemes. El millor intent va ser el mes passat, perquè va aconseguir enlairar-se, tot i que va explotar quan va aterrar. En les proves anteriors, al febrer i al desembre, van explotar abans d'aterrar.

La NASA ha explicat que ara han escollit la Starship perquè era la nau que més s'ajustava a les necessitats del programa Artemis, a la seva estratègia lunar, al pressupost del govern federal i a la seguretat en l'aterratge.

Jeff Bezos, descartat

L'empresa de Musk s'ha imposat a Blue Origin, del també multimilionari Jeff Bezos, propietari d'Amazon, en el contracte per l'anomenat Sistema d'Aterratge Humà (HLS en anglès).

Bezos s'havia aliat per al projecte amb el gegant de la indústria militar i aeronàutica Lokheed Martin.

Per quart any consecutiu, Jeff Bezos lidera el rànquing de persones més riques del món, que fa la revista Forbes, seguit d'Elon Musk, que ha aconseguit situar-se en segona posició.

Preparació per a Mart

A diferència de l'aterratge lunar de l'Apollo, la NASA es prepara ara per a una presència més llarga al satèl·lit de la Terra, també amb la perspectiva que els humans puguin arribar a Mart amb l'ajuda del sector privat.

"Durant el programa Apollo vam demostrar que és possible fer el que sembla impossible: portar els humans a la Lluna", ha dit Lisa Watson-Morgan, gerent del programa d'HLS al Centre Marshall de Vols Espacials de la NASA, a Huntsville, Alabama. I ha afegit: "Ara, els astronautes nord-americans tornaran a la superfície de la Lluna, aquesta vegada per explorar noves zones durant períodes de temps més llargs."

Un dels últims èxits de la NASA va ser, fa dos mesos, l'arribada de la nau espacial Perseverance a Mart, que ja ha enviat imatges i àudios des del planeta vermell.

ARXIVAT A:
CiènciaNASA
Anar al contingut