La música i les matemàtiques s'uneixen en una doble titulació de l'ESMUC i la UPC

Aquesta nova titulació permetrà a molts alumnes fer les dues modalitats alhora i no haver d'escollir, als 18 anys, per quina es decanten i quina han d'abandonar a causa de la seva dificultat

Carme Roldán / Àlex FazzioActualitzat

Què tenen en comú Art Garfunkel, John Buckland, de Coldplay, Barbara Hendricks i Philip Glass? 
Doncs que a més de músics són matemàtics.

La música i les matemàtiques són dos llenguatges abstractes amb moltes coses en comú. Un alt percentatge d'estudiants de Matemàtiques tenen formació musical.

Ara la Universitat Politècnica i l'Escola Superior de Música de Catalunya donaran entitat acadèmica a aquest fet amb una doble titulació de Matemàtiques i Música.

 

 

 

Jaume Franch, degà de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC:

"Permetre que un estudiant pugui fer les dues coses a la vegada i no s'hagi de decidir als 18 anys si tiro cap a un costat o cap a un altre."

La part expressiva i emotiva de la música amaga estructures que es poden representar matemàticament, tant si és amb una partitura de Chopin com si és de Chic Corea, tal com s'estudia a les classes de composició de l'Esmuc. La música experimental del futur requereix treballar més enllà del pentagrama.

 

 

 

Eduard Resina, cap de Teoria, Composició i Direcció:

"Aquests perfils d'enginyers, matemàtics, músics, compositors, ja estaven treballant conjuntament; per tant, és molt bo que a nivell de titulació i de programes d'estudi aquesta realitat també vagi prenent forma."


El nou grau ofereix 5 places per a alumnes d'altes capacitats. S'estalviaran les dificultats que va haver de passar Laura Farré Rozada per poder acabar totes dues carreres, de tan alta que era l'exigència.

 

Laura Farré, pianista
Laura Farré, pianista

 

Laura Farré Rozada, pianista:

"Potser es podran crear noves professions a partir d'aquesta nova formació perquè al final els nous oficis surten de combinar disciplines que poden revolucionar nous camps."

Laura Farré prepara el seu segon disc com a intèrpert de piano mentre fa el doctorat al Regne Unit amb un mètode propi per aplicar fórmules matemàtiques per memoritzar les partitures musicals.

ARXIVAT A:
Educació UniversitatMúsicaCiència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut