La muntanya de Montserrat torna a obrir al públic a mig gas a l'espera de visitants

Preveuen anar obrint progressivament les instal·lacions segons l'afluència de públic, que, sense el turisme estranger, pot caure un 50%

Actualitzat

El monestir de Montserrat ha tornat a obrir aquest dimecres, dia de Sant Joan, després de l'estat d'alarma i el confinament per l'epidèmia de coronavirus.
Els primers visitants han pogut tornar a accedir al recinte, tot i que no totes les instal·lacions estan obertes. També hi han pogut arribar amb el tren cremallera dels Ferrocarrils de la Generalitat, l'aeri i el funicular de Sant Joan que han restablert el servei, aturat des de l'inici de la pandèmia, així com el pàrquing. Tot, amb restriccions d'aforament i l'ús obligatori de mascareta.

Es farà, segons fonts del monestir, una reobertura progressiva de les instal·lacions, amb moltes mesures sanitàries i pocs turistes. Els responsables calculen que, aquest any, arran de la Covid-19, la xifra de visitants caurà a la meitat.  

L'alberg i les cel·les han acollit els primers hostes després del tancament pel coronavirus (ACN/Estefania Escolà)


No s'han obert totes les instal·lacions

De moment, aquest dimecres s'ha obert un únic servei de restauració, la botiga de queviures i l'espai audiovisual. Pel que fa a l'allotjament, hi ha obertes les cel·les i l'alberg.

A partir d'aquí, segons el responsable d'hostaleria de Montserrat, Raimon Olivella, i en funció dels visitants, s'anirà valorant l'aixecament de l'ERTO que ha afectat tota la plantilla.

"Volem copsar la quantitat de visitants que tenim. És una incògnita per a tots. Volem anar obrint els establiments de Montserrat a mesura que tinguem visitants i clients."

L'any passat van visitar Montserrat 2.700.000 turistes, el 60% d'origen estranger. Per això, l'impacte de la Covid-19 ha estat "molt important i tindrà conseqüències a curt i mitjà termini", segons Olivella.

"Evidentment, intentarem pal·liar-ho amb l'afluència de visitant de proximitat, però no podem pretendre que arribi al punt de compensar-ho."

Segons Olivella, la crisi del coronavirus és la més dura que es recorda a Montserrat en temps recent. La del 2008 diu que van poder compensar-la amb el turisme rus, però "ara no, això que ha passat era impensable", diu.

Ara Montserrat està a l'espera de saber com respondrà el turista local. Passat aquest pont, les reserves per a les cel·les i l'alberg ronden el 20%, i de visitants estrangers no se n'esperen fins a la tardor.

El cremallera, l'aeri i el funicular de Montserrat han restablert el servei (ACN/Estefania Escolà)


Restablerts el cremallera, l'aeri i el funicular

El tren cremallera de Montserrat, l'aeri i el funicular de Sant Joan han tornat a donar servei. A més del recinte del santuari es pot accedir al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb mitjans de transport públic i sostenibles.

El tren cremallera dona servei cada mitja hora, i els caps de setmana al matí, cada 20 minuts. De cara a aquest estiu, la principal novetat és el nou mirador de Sant Joan-Geoparc, que permet observar tot el conjunt de la muntanya de Montserrat.

 

ARXIVAT A:
Sant JoanDesescaladaTurismeReligió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut