El director artístic de Mostra Igualada, Pep Farrés, el director de l'ICEC, Miquel Curanta i el regidor de cultura de l'Ajuntament d'…
El director artístic de Mostra Igualada, Pep Farrés, el director de l'ICEC, Miquel Curanta i el regidor de cultura de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, el dia de la presentació de la 30a edició de Mostra Igualada, el 20 de març de 2019. (Horitzontal)

La Mostra d'Igualada celebra 30 anys amb una vintena d'estrenes absolutes d'entre més de 50 espectacles

ACN Barcelona.-La Mostra d'Igualada es vesteix d'aniversari per a la seva 30a edició i acollirà més d'un centenar de representacions de 55 companyies tant nacionals com internacionals. Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil, la fira ha presentat aquest dimecres la programació que farcirà del 4 al 7 d'abril la capital de l'Anoia de funcions sota el lema 'Espectacles que et fan créixer'. Els refugiats o la perspectiva de gènere són algunes temàtiques que tractarà la Mostra, que estrenarà una vintena d'espectacles. El plat fort de la celebració serà l'estrena a l'Estat de 'Leonardo, somnis i malsons' de la companyia francesa Plasticiens Volants, un espectacle amb figures inflables gegants que el director de la Mostra, Pep Farrés, ha assegurat aquest dimecres que posa "la fira al mapa". Serà el 6 d'abril a la nit al Parc Central.

De les 55 companyies que reunirà la fira, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l'Estat i 5 internacionals. Si bé l'any passat les propostes dedicades al circ van predominar en el cartell, aquest any els espectacles de pallassos agafen força. La fira, centrada amb el públic jove i familiar, està organitzada per l'Ajuntament d'Igualada i la Generalitat de Catalunya i és considerada com un dels sis mercats estratègics de les arts escèniques i de la música a Catalunya, juntament amb el Trapezi de Reus, FiraTàrrega, Mercat de Música Viva de Vic, Fira Mediterrània de Manresa i el Sismògraf d'Olot. La Mostra inundarà 18 espais d'Igualada, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia.

Anar al contingut