La mossega un senglar i denuncia el Parc de Collserola per no alertar del perill

Els senglars s'apropen cada vegada més a les persones perquè molta gent els dona aliments, malgrat ser animals salvatges

Roger SantalóActualitzat

Els senglars que hi ha en entorns residencials han perdut la por de la presència humana. Per aquest motiu, cada vegada hi ha més atacs a les persones.

La Maria Teresa Bagà va ser queixalada per un senglar al mirador de Montbau del Parc Natural de Collserola, a Barcelona. "Vam venir a fer un pícnic amb la parella, i mentre caminava vaig notar que alguna cosa em mossegava", explica. "Era un porc senglar, que es va abraonar sobre el menjar. La gent que m'acompanyava va poder espantar-lo perquè pogués recuperar la meva bossa".

L'atac li va deixar una marca considerable, no només física. "Em va causar un xoc. M'encanten els animals i el bosc, i ara em fa por apropar-m'hi."

Molta gent els dona menjar -una conducta sancionable, segons les ordenances de la majoria de municipis- i això ha fet créixer els incidents: els senglars s'han acostumat a perseguir les persones buscant aliment.

"Estàvem tranquils, i van venir molts senglars. Quan vam anar a refugiar-nos al cotxe, un animal em va mossegar la bossa de gel que portava", diu Darío López, un altre usuari del parc de Collserola.

Moltes persones els donen menjar i han perdut la por

Salvador Paguera explica que: "Visc prop del baixador de Vallvidrera, i he vist situacions de perill amb molts esplais. Els porcs senglars busquen el menjar a les motxilles dels petits, i es poden posar agressius si els joves intenten evitar-ho".

"Cada vegada és més habitual tenir notícia d'incidents dels senglars contra les persones", afirma el cap de l'àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals, Jaume Bosch. "El canvi de comportament ve afavorit perquè hi ha gent que els dona aliment. Però són animals salvatges, i en situació de risc poden tornar-se agressius: hi ha gent que s'apropa massa als animals, i les truges poden actuar per protegir les seves cries".

"La nostra actitud ha de ser la d'allunyar-se per evitar interactuar amb el senglar."

La Maria Teresa Bagà ha denunciat el Parc Natural de Collserola, perquè al mirador de Montbau no hi ha senyalitzacions que alertin de la presència de senglars i adverteixin que no se'ls pot donar menjar, com sí que passa a altres punts de l'espai protegit. També denuncia que se n'hauria de controlar la població, una petició compartida per altres usuaris, però els responsables del parc afirmen que no tenen competències per impedir l'augment de senglars.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut