Els sis policies que han estat exculpats del cas Gray (Reuters)
Els sis policies que han estat exculpats del cas Gray (Reuters)
Baltimore

La mort del jove negre Freddie Gray a Baltimore es tanca sense condemnes als policies

Han retirat els càrrecs contra els tres agents que continuaven acusats per la mort de Gray, l'any passat. Els altres tres policies implicats ja van ser exculpats.

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha retirat els càrrecs contra els tres policies que encara estaven acusats per la mort del jove afroamericà Freddie Gray a la ciutat nord-americana de Baltimore. El cas, que va contribuir a reobrir la fractura racial i va generar protestes i disturbis arreu del país contra la brutalitat policial, es tancarà sense cap culpable perquè els altres tres agents implicats ja van ser exculpats en judicis previs.

Freddie Gray, de 25 anys, va ser detingut el 12 d'abril de l'any passat a l'oest de Baltimore. Va ser traslladat, sense lligar, en una furgoneta policial i en va sortir inconscient. Al cap d'una setmana moria a l'hospital a causa d'una greu lesió vertebral. La seva mort va ser l'espurna dels aldarulls que hi va haver a la ciutat a finals d'abril, els pitjors des del 1986.

Un informe posterior va determinar que estava emmanillat però no portava el cinturó de seguretat. La fiscal general de Baltimore, Marilyn Mosby, ha denunciat que la investigació policial sobre el cas ha estat poc rigorosa: "Els que creuen que estic contra la policia els hi dic que no. Estic en contra de la brutalitat policial. I és necessari que us recordi que l'única pèrdua, la pèrdua més gran en tot aquest cas és la vida de Freddie Gray"

Els Estats Units han estat escenari fa poc d'altres casos de tensió racial. L'agost de fa 2 anys el jove afroamericà Michael Brown va morir pels trets de la policia quan estava desarmat. El policia va ser exonerat dels càrrecs.

Anar al contingut