Golf

La mort de Severiano Ballesteros commociona el món de l'esport i genera nombroses mostres de condol

Nombroses personalitats de dins i fora del món de l'esport han volgut rendir homenatge amb les seves paraules a la figura del mític golfista espanyol. Pel que fa a l'àmbit institucional, el secretari de l'Estat per a l'Esport, el català Albert Solé, i el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, han estat dels primers a sumar-se al condol general que viu el món de l'esport espanyol. També excompanys com José María Olazábal, o Manolo Santana i el futbolista Raúl, d'altres modalitats esportives, han tingut paraules de record per a Seve. Sandro Rosell, Gerard Piqué, Xabi Alonso i Jaume Alguersuari han mostrat també a través dels seus comptes de Twitter la seva consternació per la mort d'aquest esportista exemplar.

Actualitzat
Severiano Ballesteros, un dels espanyols més reconeguts a escala internacional, era apreciat per moltíssims esportistes. La seva aparició en l'univers golfista a principis dels anys 80 va generar una admiració unànime entre persones procedents de diferents àmbits i no és estrany, doncs, que la seva mort hagi despertat un seguit de sinceres mostres de condol. 

Howard Clark, excompany de Seve a la Ryder Cup, ha dit de Ballesteros que "era un artista". "Va ser el rei del golf europeu durant molts anys. Va portar l'emoció al joc dels europeus com va fer Arnold Palmer amb els americans", ha explicat. Un altre col·lega seu, Txema Olazábal, ha afegit que "tots els homenatges" que es dediquin a Ballesteros seran insuficients per reconèixer "tot allò que va fer per l'esport i allò que va representar en el món del golf". "El que més destacaria de la seva personalitat -ha afegit- era la seva força, la seva passió per les coses que feia; el seu esperit de lluita i, com no podria ser d'una altra manera, la seva passió il·limitada pel golf". Bernard Gallacher, capità de Seve Ballesteros en les tres copes Ryder disputades entre 1991 i 1995, no ha dubtat a assegurar que "no hi ha exageració possible quan s'elogia Seve: va ser el millor jugador que ha tingut mai Europa".

Jaime Lissavetzky, exsecretari d'Estat per l'Esport, ha remarcat que Ballesteros va ser "un gran innovador que va trencar barreres i va cobrir un enorme espai en l'imaginari de l'esport espanyol". "Va aconseguir la glòria i hi va escriure el seu nom amb lletres d'or", ha conclòs. Altres figures com Andrés Iniesta, el "Kun" Agüero, Forlán, Soldado, Feliciano López o Emilio Sánchez Vicario també han tingut paraules de record i reconeixement per al golfista desaparegut.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut