Los Angeles

La mort de Michael Jackson va ser un "homicidi" per un "enverinament agut" per propofol, segons un diari digital

La mort de Michael Jackson va ser un homicidi. Segons el certificat de defunció que ha tret a la llum el web "News of the World", la mort del cantant va ser un "homicidi" causat per un "enverinament agut" per propofol. Els documents que mostra el web són dos folis que mai s'havien publicat fins ara, el mateix document i una correcció. En aquests folis es pot veure l'informe original, datat del 7 de juliol, en què el jutge d'instrucció Cheryl MacWilli evita concretar la causa de la mort de l'artista, de 50 anys. No obstant, més tard el metge forense Christopher Rogers afegeix, el 31 d'agost, una correcció en què es pot llegir com a causa de la mort que es va tractar d'un "homicidi" arran d'un "enverinament agut" amb el narcòtic propofol. La fiscalia es prepara per emetre una acusació contra el doctor Conrad Murray.

Actualitzat
La pàgina web del diari britànic "The News of the World" ha publicat el certificat de defunció de Michael Jacson, dos folis inèdits fins a aquest dilluns. La documentació consta del mateix certificat del dia 7 de juliol, en què el jutge d'instrucció Cheryl MacWillie no es va atrevir a parlar d'homicidi i la correcció que va afegir quasi dos mesos després el metge forense Christopher Rogers, que el 31 d'agost va determinar que la causa de la mort de Jackson va ser un "homicidi" a causa d'un "enverinament agut" amb propofol.

La conclusió ha motivat que la fiscalia estigui preparant acusar el metge del cantant, el doctor Conrad Murray, d'"homicidi involuntari". Segons una font anònima de la investigació que cita el web, Murray podria haver comès una negligència flagrant perquè el tractament que subministrava a Jackson s'allunyava molt dels tractaments mèdics habituals.

Per això, Murray ha contractat ja un advocat per a la seva defensa, en cas que finalment sigui acusat dels fets ocorreguts el 25 de juny a casa del cantant. Murray podria convertir-se en l'únic imputat després que el lletrat Michael Flanagan eximís la infermera que va ser acusada equivocadament de la sobredosi de propofol. A l'altra banda, l'acusació podria estar encapçalada per l'advocat que va dur a la presó el productor musical Phil Spector per l'homicidi de l'actriu Lana Clarkson.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut