Illes Canàries

La mort de dos immigrants eleva a sis el balanç de víctimes del "cayuco" interceptat a La Gomera

La mort de dos immigrants eleva a sis el total de víctimes de la tràgica travessa del "cayuco" arribat en les últimes hores a l'illa canària de La Gomera. El seu estat de salut estava molt deteriorat i els equips mèdics que els han atès no han pogut fer res per salvar-los la vida. Els dos morts formaven part del grup de 55 immigrants interceptats en una embarcació a Playa Santiago, després d'un llarg viatge que havia tingut com a punt de sortida Guinea Bissau. Al "cayuco", els equips de rescat hi van trobar quatre cadàvers.

Actualitzat

Els immigrants han explicat que en el moment de ser interceptats feia cinc dies que no bevien aigua i que durant el viatge havien mort diverses persones que després havien llençat al mar. Els quatre cossos que hi havia al "cayuco" en arribar a la platja pertanyien a quatre homes adults.

Dels immigrants interceptats, onze presentaven problemes de salut i van ser ingressats en dos hospitals de Tenerife i La Gomera. Dos d'ells han mort finalment i la resta segueixen internats. La resta d'immigrants els han traslladat a un centre d'acollida temporal.

El president de les Canàries, Paulino Rivero, que estava de visita oficial a La Gomera, es va desplaçar fins al port on van traslladar el "cayuco". Rivero hi va anar acompanyat de l'alcalde del municipi d'Alajeró, Manuel Plasencia, que va assegurar que "ens hi hem trobat un drama. En dies com avui no és fàcil ser alcalde".

Anar al contingut