Un manifestant pro-Trump durant la marxa de protesta (Reuters)

La mort a trets a Portland d'un simpatitzant de Trump fa créixer la polarització als EUA

El president en culpa els demòcrates, a qui acusa de ser incapaços de restablir la llei i l'ordre

RedaccióActualitzat

A poc més de dos mesos per a les eleccions presidencials nord-americanes, les tensions racials podrien convertir-se en un dels eixos de la campanya.

L'últim episodi de violència policial, el tiroteig de Jacob Blake, a Kenosha, a Wisconsin, ha desencadenat manifestacions de protesta arreu del país.

Aquesta nit, en el marc d'una d'aquestes protestes, a Portland, a l'estat d'Oregon, un desconegut ha abatut a trets un manifestant pro-Trump. La policia, que investiga l'assassinat, no ha facilitat la identitat de la víctima, tot i que podria estar vinculada a un moviment ultradretà.

Els serveis d'emergència atenen la víctima al carrer a Portland (Reuters)

La policia tampoc ha aclarit si l'incident està lligat o no als xocs que han esclatat al centre de la ciutat entre grups rivals. Simpatitzants del president Trump van organitzar una manifestació amb cotxes. Quan els vehicles van arribar al centre de Portland, hi va haver topades amb els manifestants del moviment Black Lives Matter.

Portland ha esdevingut el focus de manifestacions en contra de la brutalitat policial i el racisme des que, el 25 de maig passat, agents de la policia van matar l'afroamericà George Floyd a la ciutat de Minneapolis, fet que va aixecar una onada d'indignació nacional i internacional.

Al juliol, el president dels Estats Units, Donald Trump, va enviar forces federals a Portland en el que va descriure com una operació per prevenir la violència. Ara ha atiat les protestes i n'ha culpat els demòcrates, que governen la ciutat i l'estat. Els acusa de ser incapaços de restablir la llei i l'ordre.

Un manifestant fent un gest contra els pro-Trump (Reuters)


Trump vol visitar la ciutat de Kenosha

Enmig d'aquest ambient de tensió, el president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat que aquest dimarts visitarà Kenosha, tot i que les autoritats locals li han aconsellat que no ho faci per no afegir més llenya al foc.

L'alcalde de Kenosha, John Antaramian, ha assegurat que des del seu punt de vista "no és el moment".

"Els presidents sempre són benvinguts a la comunitat, però, per mi, ara no és un bon moment. Perquè crec que, quan ens fixem en els problemes de la comunitat, és la comunitat la que mira d'arreglar-los. Intentem unir-nos. I crec que, en aquest moment, no és la millor idea."


Dues persones van morir la setmana passada tirotejades a Kenosha arran de les protestes per la mort de Jakob Blake. Un jove armat amb un fusell d'assalt va disparar contra els manifestants en la quarta nit de protestes.

 

ARXIVAT A:
RacismeTrump Protestes EUAEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut