Varsòvia

La moral puritana dels bessons Kaczynski a Polònia deixa astorada la Unió Europea

La Unió Europea està cada cop més perplexa davant les iniciatives que pren un dels seus països membres: Polònia. Els germans bessons Kaczynski, al capdavant de la presidència de la República i del govern, imposen una moralitat puritana que xoca amb el liberalisme europeu. Un nou ordre moral que tampoc comparteixen molts catòlics del país. Prohibir el "topless" a les platges, impedir l'avortament a la Unió Europea i vetar que es parli d'homosexualitat a les classes d'educació sexual són les iniciatives impulsades pels germans Kaczynski al capdavant de Polònia.

Actualitzat
En aquesta pàgina podreu trobar un seguit de reportatges sobre les últimes iniciatives dels germans Kaczynski que han estat motiu de polèmica arreu d’Europa.

Prohibició del “topless”
Les noies poloneses vesteixen si fa no fa com la resta d'europees. Però a la platja no podran ensenyar els pits. És una nova mesura del govern conservador dels bessons Kaczynski que també preveu aplicar sancions en el cas de detectar infractores fent “topless”.
Mira el reportatge


Buscant homosexuals per tot arreu
Que a Polònia s'hagi arribat a debatre sobre la possible homosexualitat d'un dels quatre Teletubbies ja ens diu molt del que està passant en aquest país amb els germans Kaczynski. El govern ha prohibit, fins i tot, la propaganda relativa al sexe entre homes.
Mira el reportatge


Revisió del passat
La premsa d'esquerres de Polònia i algunes ONG fan sentir la seva preocupació per l'ultraconservadorisme del govern actual. Una prova més és la llei que volia aprovar per saber qui va col·laborar amb el règim comunista. Algunes ONG també han expressat la seva preocupació encara que no creuen que la democràcia a Polònia estigui en perill.
Mira el reportatge


Desconfiança cap a Alemanya i Rússia

El recel històric de Polònia cap a Alemanya i Rússia, potències que han amenaçat la seva existència, ha convertit aquest país en un soci incòmode per a la resta de la Unió Europea. Varsòvia continua sense estar d'acord amb el sistema de presa de decisions. El govern i molts sectors de la societat polonesa témen perdre la seva independència i que Brussel·les els acabi dirigint com en el passat ho feien des de Berlín o Moscou.
Mira el reportatge


Contra la Carta de Drets Fonamentals de la UE

El dia 23 de juliol començarà la redacció completa del nou tractat sobre el funcionament de la UE i els ultraconservadors polonesos ja amenacen de bloquejar-lo quan l'hagi de ratificar cada parlament nacional. El punt en discòrdia és la Carta de Drets Fonamentals, de la qual es volen despenjar, com el Regne Unit.
Mira el reportatge

Anar al contingut