Estrasburg

La Moncloa va admetre al Consell d'Europa que Catalunya era el motiu de la reforma del TC

L'informe de la Comissió de Venècia indica que "gairebé tots els interlocutors" amb qui es va entrevistar van assenyalar Catalunya com la "raó política" de l'adopció de la norma

Actualitzat

El govern espanyol va justificar al Consell d'Europa la llei de reforma del Tribunal Constitucional per la situació política que viu Catalunya. Així ho assegura l'informe de la Comissió de Venècia, publicat íntegrament aquest dilluns. El text indica que "gairebé tots els interlocutors" amb qui es va entrevistar la delegació del Consell d'Europa que va visitar Madrid per investigar la llei "es van referir, més o menys explícitament, al moviment separatista a Catalunya com a raó política per a l'adopció" de la norma.

L'informe explica que una delegació de la Comissió de Venècia va visitar Madrid el 25 d'abril de l'any passat i va tenir reunions "amb el Tribunal Constitucional, la comissió constitucional del Congrés dels Diputats, el Consell General del Poder Judicial, els ministeris d'Exteriors i Justícia en funcions i acadèmics". Durant aquestes reunions es va informar la comissió de com la reforma del TC s'invocaria "probablement abans de prendre mesures d'últim recurs, com l'article 155 de la Constitució".

La Comissió de Venècia, òrgan assessor del Consell d'Europa, adverteix en aquest informe que el Constitucional hauria de ser "un àrbitre neutral".

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut