Jorge Fernández Díaz en una foto d'arxiu (ACN)
Jorge Fernández Díaz en una foto d'arxiu (ACN)
Barcelona

La Moncloa creu que la qüestió de confiança suposarà la fi del procés independentista

Ho ha dit el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que ha afirmat que la qüestió de confiança hauria de ser "imminent"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior en funcions i candidat del PP per Barcelona el 26-J, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat aquesta tarda que la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria de ser "imminent" i que això suposarà el final del procés independentista. En declaracions a la seu del PP a Barcelona, Fernández Díaz ha dit que "no és acceptable" que s'esperi a setembre perquè hauran de prorrogar-se una altra vegada els comptes i hi haurà una situació d'ingovernabilitat.

El ministre en funcions ha subratllat que no es tracta d'una qüestió de confiança qualsevol, sinó que representarà "un punt final" per al procés independentista, tant en el cas que canviï el soci parlamentari de Junts pel Sí com en el cas que porti a una nova convocatòria d'eleccions. El candidat del PP ha assegurat que el resultat d'unes noves eleccions a Catalunya acabaria amb la presència de CDC al govern i a la història recent de la política catalana.

El titular d'Interior ha afegit que la qüestió de confiança era "inevitable" i ha criticat que Junts pel Sí prengués com a soci la CUP. Segons el ministre, no pot ser que els anticapitalistes gestionin el sistema i condicionin, amb deu diputats, a tot Catalunya.

Rivera demana que la qüestió de confiança es convoqui ara

Des de Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, s'ha manifestat en una línia semblant. Ha reclamat a Puigdemont que convoqui ja la qüestió de confiança sense necessitat d'esperar fins després d'agost i ha subratllat que la ruptura de Junts pel Sí i la CUP al govern "és la crònica d'una mort anunciada".

"Quan el govern de Catalunya es posa en mans de l'Assemblea de les CUP, un partit que coherentment es defineix com a antisistema, anticapitalista, anticonstitució i antieuro, doncs és evident que això hagi acabat com ha acabat", ha subratllat Rivera després que els pressupostos catalans no hagin pogut tirar endavant per la falta d'acord.

Rivera ha dit que, un cop constatat el "fracàs", el president de la Generalitat "no hauria d'esperar tres o quatre mesos per convocar la qüestió de confiança. S'hauria de convocar ja per saber quina força té al Parlament". I ha afegit que "si no té força per seguir, caldrà escollir una persona nova, un nou govern, una nova etapa."

Anar al contingut