"La Gioconda" ha quedat empastifada de crema (Reuters)

La "Monna Lisa" de Da Vinci, atacada amb un pastís per un visitant del Louvre

Un visitant ha accedit al museu en cadira de rodes i amb una perruca i ha empastifat amb crema el vidre que protegeix l'obra, que ha quedat intacta

RedaccióActualitzat

Atac a l'obra més famosa del món: la "Monna Lisa" de Leonardo da Vinci. Un visitant, que havia accedit al museu del Louvre amb perruca i cadira de rodes, ha empastifat la crema d'un pastís sobre el vidre que la protegeix. L'obra no ha patit cap desperfecte.

Segons expliquen els testimonis que han recollit el moment a les xarxes socials, els vigilants de seguretat han reaccionat de seguida per fer fora el jove i netejar el vidre.

Un usuari de Twitter que hauria presenciat l'atac ha afegit que, després de llançar el pastís a "La Gioconda", ha repartit roses per la sala. També ha compartit un vídeo en què es veu el noi, encara amb perruca, cridant consignes en francès contra la crisi climàtica: ""Penseu en la Terra, la gent està destruint la Terra!" 

Això fa pensar que es podria tractar d'una acció de protesta.

No és la primera vegada que "La Gioconda" és víctima d'algun atac. El 2009, un home va llançar una tassa de te contra la pintura i el 1974, quan estava exposada al Museu Nacional de Tòquio temporalment, una dona va intentar ruixar-la amb un esprai vermell. En cap dels casos el quadre va patir danys. 

ARXIVAT A:
MuseusFrançaArt
Anar al contingut