Esquema de la creu que s'ha de formar a la cruïlla de Passeig de Gràcia i Carrer Aragó
Els concentrats formaran una creu gegant.

La mobilització d'aquest Onze de Setembre es dirà la "Diada del Sí"

Es crearà una creu gegant que simbolitzarà el signe + de sumar

RedaccióActualitzat

Així serà la "Diada del Sí"

L'ANC i Òmnium Cultural han batejat aquest Onze de Setembre com la "Diada del Sí", perquè volen que la mobilització d'aquest any sigui a favor del "sí" en el referèndum de l'1 d'octubre. Avui n'hem conegut els detalls.

Com serà la mobilització?

Es crearà el símbol + de sumar, a l'encreuament del passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó de Barcelona. Els manifestants ompliran aquests carrers fins a les seves confluències amb els Jardinets de Gràcia i la plaça de Catalunya (en el cas del passeig de Gràcia) i amb el carrer de Casanova i el passeig de Sant Joan (en el cas del carrer d'Aragó). La creu es dividirà com és habitual en 48 trams, destinats cadascun a un barri de Barcelona o a una comarca.

 

 

Quan es farà?

Els organitzadors convoquen els manifestants a les 16.00. Els conviden a portar les samarretes de Diades anteriors, entitats o altres causes, com a símbol de la quantitat de motivacions que els porten a manifestar-se. A les 17.00, es desplegaran quatre pancartes a cadascun dels extrems de la creu, que començaran a avançar cap al centre a les 17.14. A mesura que avancin les pancartes, els manifestants es posaran la samarreta groc fluorescent que s'ha preparat per aquesta Diada. El color s'ha triat per homenatjar els voluntaris, que porten una armilla groga.

La mobilització acabarà amb els discursos de les entitats organitzadores.

Com participar?

Ja està disponible la web d'inscripcions.

Simbologia

El símbol de més vol simbolitzar, segons els organitzadors, "un enorme positiu d'un país que no s'atura i que es prepara per donar el salt definitiu a la història".

Anar al contingut