Cotxes circulant per la frontera entre l'Alt Urgell i Andorra
Cotxes circulant per la frontera entre l'Alt Urgell i Andorra (ACN)

La mobilitat entre Catalunya i Andorra es reobrirà després de Setmana Santa

S'aprovarà l'ampliació dels desplaçaments més enllà de l'Alt Urgell si la situació epidemiològica és favorable

Redacció/ACNActualitzat

Els ciutadans de Catalunya i Andorra podran desplaçar-se per aquests dos territoris després de Setmana Santa si la situació epidemiològica és favorable. Ho han plantejat els representants de la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra aquest dijous en una nova reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per totes dues institucions pel que fa a les mesures per contenir la pandèmia.

Després de les festes, Andorra s'assimilarà al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat i no només a l'Alt Urgell. Això sí, els desplaçaments entre tots dos territoris han de complir les condicions i restriccions establertes amb caràcter general.

La decisió està pendent de l'evolució de la pandèmia. Depenent de les dades, es podria revocar. Per mantenir el seguiment periòdic de la situació, la setmana que ve hi haurà una reunió entre els responsables de salut dels dos països en la qual es compartiran els processos de cribratge que es faran.

Catalunya i Andorra tenen reunions periòdiques presidides per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet.

La mobilitat entre tots dos territoris era una petició dels andorrans llargament reclamada. De fet, quan es va anunciar el relaxament de les restriccions, el país ja va dir que la decisió suposava "una nova decepció" perquè volien assimilar-se amb Catalunya des d'abans de Nadal.

ARXIVAT A:
AndorraCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut