Una imatge del Museu Britànic (Reuters)
El Museu Britànic és un dels més importants del món (Reuters)

La misteriosa desaparició d'objectes del Museu Britànic acaba amb un treballador acomiadat

Entre les peces perdudes hi havia or, joies i pedres semiprecioses datades del segle XV aC al segle XIX dC

RedaccióActualitzat

El Museu Britànic de Londres ha acomiadat un membre del seu personal al qual la policia està investigant després de detectar la "desaparició, robatori o deteriorament" de diverses peces de la seva col·lecció.

Entre els objectes perduts, que tenen un important valor històric i acadèmic, hi havia or, joies i pedres semiprecioses datades del segle XV aC al segle XIX dC.

Segons ha explicat la institució, la majoria de les peces estaven guardades en un magatzem i feia temps que no s'exposaven.

Una imatge del Museu Britànic (Reuters)
Les escultures del Partenó són una de les principals atraccions del Museu Britànic (Reuters)

Un incident "molt inusual"

El director del museu, Hartwig Fischer, ha assegurat que ara "s'invertiran els esforços a recuperar els objectes" i ha expressat sorpresa per aquests fets:

"Aquest és un incident molt inusual. Sé que parlo en nom de tots els companys quan dic que ens prenem molt seriosament la custòdia de tots els articles que tenim a càrrec nostre".

A més, ha revelat que encara estan analitzant l'abast de l'espoli:

"Estem treballant amb experts externs per completar un recompte definitiu del que ha desaparegut, està danyat o han robat".


Un degoteig de desaparicions

A l'espera que la policia acabi la seva investigació, encara no hi ha detinguts, tot i que el museu ha avançat que emprendrà accions legals contra el treballador acomiadat.

Tot plegat, després de detectar una misteriosa desaparició d'objectes de la seva col·lecció a principis d'any.

Les sostraccions s'haurien produït durat un temps significatiu i els administradors van quedar "extremadament preocupats" en assabentar-se'n.


Revisió de seguretat

La institució ha reforçat els seus protocols de seguretat i ha encarregat una revisió independent.

L'objectiu és obtenir recomanacions per evitar problemes similars en el futur i establir un "intens programa per recuperar els objectes que falten", segons el museu.

Els responsables han assegurat que faran el que calgui:

"Serà una feina minuciosa, amb la participació d'experts interns i externs, però aquesta és una prioritat absoluta, per molt que trigui, i estem agraïts per l'ajuda que ja hem rebut".

Una imatge del Museu Britànic (Reuters)
Un detall de les escultures gregues exposades al Museu Britànic (Reuters)

Un dels museus més importants del món

El Museu Britànic és el més important del Regne Unit i un dels més significatius del món sobre història i cultura.

La seva col·lecció inclou més de set milions d'objectes, amb peces de tots els continents que il·lustren dos milions d'anys d'història, i on destaquen les escultures de marbre del Partenó.

Té més de sis milions de visites anuals i és el museu que atreu més persones del Regne Unit, a més d'un dels més populars del món.

 

ARXIVAT A:
MuseusSeguretatRegne Unit
Anar al contingut