La missió impossible de trobar mascaretes a les farmàcies

La demanda de mascaretes va començar molt abans que es decretés l'estat d'alarma, però aquests dies s'ha revifat perquè la Generalitat ha recomanat portar-ne per sortir al carrer

Rubén Cabús LombaActualitzat

Trobar mascaretes a les farmàcies catalanes s'ha convertit en una missió gairebé impossible. La pregunta "Teniu mascaretes?" es repeteix a molts d'aquestes establiments i la resposta, també: "No, en aquests moments no en tenim."

En plena crisi del coronavirus, els farmacèutics asseguren que ho demanen a diferents proveïdors, però no els en serveixen. Només algunes farmàcies i proveïdors encara en tenen.

Tot i que la demanda de mascaretes va començar molt abans que es decretés l'estat d'alarma, aquests dies s'ha revifat perquè la Generalitat ha recomanat fer-les servir per sortir al carrer.

 

Dues dones amb mascareta protectora, dins d'una farmàcia de Sant Just Desvern
Dues dones amb mascareta protectora, dins d'una farmàcia de Sant Just Desvern

 

L'OMS no en recomana l'ús generalitzat

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), almenys fins ara, no en recomana l'ús generalitzat. L'OMS insisteix a recomanar l'ús de mascareta només a malalts i sanitaris per no "aguditzar-ne l'escassetat".

En la roda de premsa habitual de l'organització per informar de l'evolució de la Covid-19, el director general, Tedros Adhanom, ha assegurat que les mascaretes han de ser "prioritàriament" per als treballadors de la salut. A més, s'ha mostrat "preocupat" perquè l'ús generalitzat per part de la població pugui "aguditzar l'escassetat" de mascaretes per a les persones que més les necessiten.

 

Una farmacèutica amb mascareta
Una farmacèutica amb mascareta

 

De tota manera, els governs català i espanyol reconeixen que tindran un paper destacat quan acabi el confinament. La setmana passada, el Departament d'Interior va recomanar que, a l'hora de sortir de casa, es portés una mascareta o algun tipus de protecció que tapi la boca i el nas:

 

 

 

Els col·legis de farmacèutics demanen regular la distribució

Els col·legis de farmacèutics de Catalunya i de Barcelona proposen, un cop hi hagi estoc, distribuir mascaretes quirúrgiques de forma controlada i regulada per garantir que la ciutadania en tingui en el retorn a la feina.

La vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch, ha demanat en una entrevista amb TV3 que s'intervingui el preu de les mascaretes:

"Que puguis assegurar a la població la tranquil·litat que tenen aquestes mascaretes de forma segura."

 

 

El govern espanyol ja té sobre la taula una possible limitació dels preus de mascaretes, guants i gels desinfectants, que han augmentat considerablement les darreres setmanes.

A la xarxa, n'hi ha que han arribat a penjar tiquets amb mascaretes a més de 25 euros:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut