Les ministres Irene Montero i Carolina Darias
Les ministres Irene Montero i Carolina Darias (EFE)

Les ministres Irene Montero i Carolina Darias donen positiu de coronavirus

Les proves que s'han fet els ministres han donat negatiu en la resta de membres del govern. El vicepresident Pablo Iglesias es troba en aïllament i Santiago Abascal també ha donat positiu

RedaccióActualitzat

Dues ministres del govern espanyol, Irene Montero i Carolina Darias, han donat positiu en les proves de coronavirus. Dijous al matí es va saber que la ministra d'Igualtat havia donat positiu. Segons ha anunciat La Moncloa, Montero es troba bé i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, està també en aïllament.

 

Després del positiu de Montero, per protocol, tots els ministres s'han fet les proves diagnòstiques del Covid-19. La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, ha donat positiu.

Darias ha explicat que durant un temps es quedarà a casa, tot i que es troba bé i ha demanat "màxima confiança" en el sistema de salut:

 

 

La resta de membres del govern han donat tots negatiu.

On també hi ha hagut un positiu és dins el govern de la Comunitat de Madrid. La consellera de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat, Paloma Martín ha donat positiu en la prova del COVID-19. Martín no havia assistit als consells de govern ha fet el govern de la comunitat madrilenya aquest setmana i tampoc a l'homenatge a les víctimes de l'11-M a la Puerta del Sol.

 

La ministra Irene Montero, positiu en coronavirus i Pablo Iglesias, en aïllament
Pablo Iglesias, a l'últim ple del Senat (EFE/Emilio Naranjo)
La ministra Irene Montero, positiu en coronavirus i Pablo Iglesias, en aïllament
L'expresidenta del Congrés evoluciona bé del positiu per coronavirus (Europa Press/Eduardo Parra)
La ministra Irene Montero, positiu en coronavirus i Pablo Iglesias, en aïllament
Ortega Smith, diumenge, durant l'acte de Vox al palau de Vistalegre, a Madrid (Europa Press/Ricardo Rubio)

Des de les files de Vox, el portaveu parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, ha dit que els membres de la Mesa de la cambra baixa haurien de guardar quarantena després del positiu d'Ana Pastor.

 

Abascal, també positiu

Com a conseqüència del positiu d'Ortega Smith, el líder de Vox, Santiago Abascal, s'ha fet la prova del virus i ha donat positiu.

Ho ha anunciat Abascal mateix al seu compte de Twitter, on ha explicat que es troba "raonablement bé" i que continuarà treballant des de casa:

 

 

Abascal reclama al govern espanyol que decreti l'estat d'alarma i dediqui "tots els recursos de l'Estat" a pal·liar el brot de coronavirus.
 

El líder de Vox, Santiago Abascal, en el míting de diumenge a Vistalegre
El líder de Vox, Santiago Abascal, en el míting de diumenge a Vistalegre (EFE / Javier Lizón)

 

El Congrés dels Diputats suspèn 15 dies les sessions 

Els positius a la cambra baixa fan que l'activitat parlamentària també es paralitzi. La Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats ha decidit suspendre durant 15 dies les sessions parlamentàries per la crisi del coronavirus a la cambra baixa. Aquesta situació obliga a seguir protocols de quarantena. De fet, el grup parlamentari de Vox, el tercer en diputats, ha deixat d'anar al Congrés.

La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, ha remarcat, però, que "el Congrés no es tanca. Seguirà operatiu per qualsevol assumpte urgent."
 

El Congrés dels Diputats suspèn 15 dies la seva activitat
La crisi del coronavirus deixa el Congrés buit durant dues setmanes (EFE/Chema Moya)


La cambra baixa s'atura durant dues setmanes i preveu, en principi, fer un ple el dimarts dia 24, però només per votar uns decrets lleis pendents amb la tramitació a punt de caducar. 

Els reis se sotmeten al test de detecció del Covid-19
La reina Letícia va anar a un acte juntament amb la ministra Montero (EFE)


Arran del positiu d'Irene Montero, els reis Felip i Letícia s'han sotmès aquest dijous al test de detecció del Covid-19. La prova es fa, segons la Casa del Rei, "en funció de les activitats públiques" de la reina "i de la informació transmesa pel govern espanyol." Tots dos han donat negatiu a les proves.

La setmana passada, la reina Letícia va assistir a un acte amb Irene Montero, i per tant, els reis s'han fet la prova "com a mesura de prevenció indicada per les autoritats sanitàries". Els resultats es faran públics, segons assenyala la comunicació de la Casa del Rei.


Justin Trudeau, en aïllament

Sophie Grégoire Trudeau, la parella del primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha donat positiu en la prova de diagnosi del coronavirus. Per aquest motiu, el primer ministre ha anunciat que haurà de respectar una quarantena de 14 dies. Trudeau ha anunciat que s'adreçarà aquest divendres al país, on ja s'han registrat 150 casos de Covid-19.

 



 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut