Barcelona

La ministra diu que l'AVE arribarà a Barcelona abans que acabi el 2007

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, assegura que la data d'arribada de l'AVE a Barcelona dependrà dels informes tècnics sobre les últimes incidències a les obres. El 21 de desembre, data que havia anunciat reiteradament el govern espanyol, cada vegada té més interrogants a sobre. La ministra ha dit aquest dimarts que "a dia d'avui no em pronuncio, perquè estic esperant a veure què em diuen els tècnics". En qualsevol cas, però, la qüestionada titular de Foment s'ha mostrat convençuda que el tren de gran velocitat arribarà a Barcelona "el 2007", és a dir, abans que acabi l'any.

Actualitzat

A mesura que han passat els dies i s'han acumulat noves incidències, la data del 21 de desembre ha quedat més qüestionada i els que abans reiteraven que s'havia de complir el calendari, ara posen molts més matisos a les declaracions. Així, Magdalena Álvarez ha afirmat que Catalunya tindrà l'AVE "en el menor temps possible" i que "es pot assegurar que a Barcelona hi serà el 2007".

La ministra de Foment ha insistit que és "un magnífic projecte, que està a punt d'acabar-se", però ha afegit que "a mesura que tinguem respostes, les anirem donant. Són els tècnics els que han de decidir quines actuacions s'han de dur a terme, sempre tenint en compte que en primer lloc hi ha la seguretat, després el servei als ciutadans i en tercer lloc poder inaugurar la fi de les obres".

Álvarez ha confirmat que el Ministeri treballa en l'obertura d'un expedient perquè OHL, l'adjudicatària de l'obra al tram del barri de Bellvitge on hi ha hagut les incidències, "informi de totes les qüestions als tècnics del Ministeri". I també perquè "respongui de la seva responsabilitat de fer l'obra sense interferir en altres serveis públics" i dins el termini que se'ls havia fixat.

La ministra ha afirmat que s'ha acabat la paciència no només dels ciutadans, sinó del mateix Ministeri. Álvarez ha rebutjat les acusacions d'electoralisme en la fixació de la data per inaugurar l'AVE. Ho ha argumentat dient que les obres dels quatre últims trams es van adjudicar el primer trimestre del 2005, amb termini d'execució per al primer trimestre del 2007. "Que jo sàpiga, no es pot ser electoralista amb una data que és un any i mig anterior a les eleccions", ha dit.

Servei interromput un màxim de 12 dies més

La ministra ha fet aquestes declaracions el mateix dia que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que queden un màxim de 12 dies més de talls del servei de rodalies.

El segon dia laborable amb el pla alternatiu d'autobusos, i el primer amb els trajectes gratuïts, no han acabat de convèncer els usuaris, cansats d'haver de viatjar més estona i sortir abans de casa per arribar a lloc.

Aquest dimarts, el servei ha transportat 44.317 persones fins a mitja tarda, segons dades de Renfe.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut