Amber Rudd, ministra de Treball i Pensions britànica, dimiteix (Reuters)
Amber Rudd, ministra de Treball i Pensions britànica, dimiteix (Reuters)

La ministra de Treball britànica dimiteix pel Brexit dur i l'expulsió de 21 diputats

Amber Rudd ha dit que s'està treballant molt més pel Brexit sense acord i que el primer ministre, Boris Johnson, no va firmar per fer el que està fent

Actualitzat

Amber Rudd, ministra de Treball i Pensions britànica, ha dimitit aquest dissabte. Descontenta amb l'expulsió de 21 diputats conservadors que havien donat suport al veto a un Brexit sense acord, Rudd ha abandonat el govern de Johnson, cada cop més debilitat.

 

Les raons de la ja exministra Rudd, que també ha deixat el Partit Conservador, han estat dues: l'expulsió dels 21 diputats conservadors moderats i la "poca preparació i feina que està fent el govern" per intentar aconseguir un Brexit amb acord.

En una entrevista a la BBC, Rudd ha dit que s'està treballant molt més pel Brexit sense acord i que el primer ministre, Boris Johnson, no va firmar per fer el que està fent:

 

Des de la decisió de Johnson de suspendre el Parlament, el seu govern ha entrat en crisi. La dimissió de Rudd és l'últim gran cop a l'administració Johnson. L'exministra de Treball i Pensions ha criticat durament les decisions del primer ministre:

"Aquest sacrifici dels meus col·legues, fet amb tan poca vista, ha despullat el partit de diputats conservadors tolerants i compromesos. No puc donar suport a aquest acte de vandalisme polític."

 

 

L'actualitat del Brexit

Tot això arriba mentre els membres del Parlament oposats a un Brexit dur preparen accions legals per portar Johnson davant la justícia. Si el primer ministre es nega a complir la llei que permet demanar a Brussel·les un ajornament de la sortida, prevista per al 31 d'octubre, podria acabar a la presó, segons experts legals.

 

Manifestació amb ciutadans favorables i contraris al Brexit (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut