Badalona

La ministra de Sanitat es planta a Can Ruti sense avisar l'Ajuntament de Badalona

Dolors Montserrat tampoc ha avisat la Conselleria de Salut

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, s'ha mostrat molesta perquè la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, no ha avisat de la seva visita al consorci sanitari de Can Ruti.

Sabater ha criticat que no l'hagin "convidada" i ha exigit a la ministra el desbloqueig del 155 en una carta que li ha lliurat en mà. Segons ha dit, l'apliquen amb una "clara intencionalitat de repressió ideològica", però no han mesurat les "conseqüències" sobre la població.

 

En concret, Sabater ha reclamat a Montserrat que desbloquegi el pressupost del Consorci Badalona Sud, que gestiona serveis socials de barris amb moltes necessitats. Aquest bloqueig, que considera que és conseqüència del 155, ha dit que impedeix aprovar els pressupostos de l'Ajuntament. La ministra li ha assegurat que tot segueix el procediment habitual i que aviat s'aprovaran.

 

Visita llampec i improvisada

L'alcaldessa de Badalona, que ja esperava la ministra, ha dit que avisar l'Ajuntament és "una qüestió d'educació".

"-El que és normal és avisar l'Ajuntament, en aquest cas no s'ha avisat. Nosaltres ens n'hem assabentat per la premsa, que venia la ministra.

- (periodista) I creu que és conseqüència del 155?

- No, jo crec que això més aviat és una qüestió d'educació".

A Can Ruti van saber divendres que rebrien la visita de la ministra. I al Departament de Salut no se li ha comunicat.

 

La ministra ha fet després una visita llampec a un laboratori. Dolors Montserrat, l'única ministra catalana, no ha inaugurat res ni ha fet cap anunci d'inversió durant la seva visita, que ha justificat així.

"Poder estar amb els investigadors, amb tot el centre, amb el comitè de direcció, que ens expliquin aquests projectes que nosaltres estem finançant, doncs el bon port que porten. Som una gran potència en investigació. I som un país que creiem en la investigació i hem de continuar investigant."

 

 

Casella per al castellà

Preguntada pels periodistes sobre la immersió lingüística, ha estat igual de contundent que altres membres del govern espanyol. La ministra ha assegurat que hi haurà casella de castellà en la preinscripció.

"Hi haurà casella perquè és retornar el dret als pares."

Des de l'aplicació de l'article 155, la ministra Dolors Montserrat no s'ha distingit, fins ara, per fer visites a centres sanitaris o de recerca convocant els mitjans de comunicació.

ARXIVAT A:
SalutArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut