València

La ministra de Sanitat diu que "la nova llei del tabac no perjudicarà ningú"

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha afirmat que l'ampliació de la llei del tabac "no perjudicarà ningú", i que és una mesura de "salut pública" que situa Espanya "a l'avantguarda europea". Així ho ha dit en una reunió amb el president valencià, Francisco Camps, per tractar la situació de la grip nova.

Actualitzat
Per ella, es tracta d'una millora que beneficiarà el conjunt de la població. Ha subratllat que la llei té una sola intenció: posar Espanya a l'altura dels seus veïns pel que fa a la defensa de la salut pública.

Sobre les despeses que han fet els empresaris per condicionar les seves instal·lacions a la llei antitabac, la ministra ha dit que els estudis demostren que van ser quantitats econòmiques "del tot insignificants", ja que la majoria va optar o bé per deixar de fumar o bé per posar una mampara. Jiménez ha qualificat d'absurdes les informacions sobre suposades pèrdues d'ingressos dels locals d'oci per la prohibició de fumar. Ha defensat que, ben al contrari, a partir d'ara podrà anar-hi la gent que no hi anava pel fum del tabac, i també els turistes, que fins ara no entenien que es permetés fumar en locals tancats.

Trinidad Jiménez ha insistit que la "immensa majoria de països" veïns han adoptat mesures semblants i "cap n'ha patit perjudicis econòmics ressenyables". En canvi, ha destacat els efectes beneficiosos de l'última llei antitabac, que va fer que més d'un milió de persones deixessin el vici. Qualsevol mesura, segons ella, és bona per lluitar contra un mal que cada any produeix la mort de més de 55.000 persones i moltes malalties respiratòries i cardiovasculars. "La meva obligació és protegir la salut dels ciutadans", ha dit.

La nova llei no ha de fer enfadar ningú, segons la ministra, perquè no és una mesura restrictiva. La gent continua sent lliure de fumar. Però sí que significa un avenç, perquè "deslliurarà de fum els espais públics tancats, i per tant protegirà la salut dels ciutadans".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut