Madrid

La ministra de Cultura insisteix que no es perseguirà els usuaris d'internet

La qüestió de l'accés a internet portarà cua després de l'aprovació ahir al Parlament Europeu del nou paquet de directives sobre telecomunicacions. Els governs dels estats disposen de 18 mesos per desenvolupar les normes internes i la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha anunciat avui que el seu calendari preveu elevar la proposta al Consell de Ministres abans que s'acabi l'any. Ara mateix, una comissió interministerial elabora els textos però la ministra ja n'ha avançat el més essencial quan ha insistit que a Espanya no es perseguirà els usuaris sinó que es buscarà una fórmula per actuar contra els llocs a la xarxa que posin a l'abast continguts digitals dels quals no se'n tinguin els drets.

Actualitzat
No se sap encara de quina manera es podrà dur a terme aquesta intenció però tots els eurodiputats catalans asseguren que la normativa europea s'haurà d'interpretar de manera que a Espanya calgui una intervenció judicial abans de tallar a ningú l'accés a internet.

González-Sinde ho ha explicat en una intervenció en el Congrés Música & Futuro que se celebra a Madrid fins demà passat. Aquesta trobada representa un intent dels artistes agrupats a la societat de gestió de drets AIE de buscar acords amb els actors principals a internet pel que fa als continguts musicals.

Superportal de continguts digitals

La ministra, per tant, manté les seves posicions al costat dels gestors de drets i ha recordat que la possibilitat ja avançada que es pugui crear una mena de "superportal" de continguts digitals és una opció que el govern prepara de debò.

De totes maneres, aquesta idea ja ha rebut crítiques, com les que expressa el consultor de nous mitjans Gonzalo Martin al seu blog. Hi ha casos recents que avalarien aquests dubtes raonables. La posada en marxa d'un portal per difondre cine i d'un altre dels productors musicals ha significat un important esforç del pressupost públic amb uns resultats molt febles, com ha fet evident el professor universitari Enrique Dans en un apunt del seu reconegut blog.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut